Gözaltına alınan Fatih Yaşlı serbest bırakıldı

Yayın tarihi: 10 Ocak 2022 Pazartesi 3:18 pm - Güncelleme: 10 Ocak 2022 Pazartesi 5:06 pm

Gazeteci Fatih Yaşlı, Sol Haber Portalı’ndaki bir yazısı nedeniyle gözaltına alındı. Adliye’de ifadesi alınan Fatih Yaşlı, daha sonra serbest bırakıldı.

TKP, Fatih Yaşlı’nın gözaltına alındığını şu şekilde duyurdu:

TKP Danışma Kurulu üyesi Fatih Yaşlı Sol Haber Portalı’ndaki yazıları gerekçe gösterilerek gözaltına alındı. Bu hukuksuz gözaltıyı protesto ediyoruz. Süreçle ilgili gelişmeleri kamuoyu ile paylaşacağız.

Fatih Yaşlı Sol Haber’de yazılar yazdığı gibi Türkiye Komünist Partisi’nin de Danışma Kurulu’nda yer alıyordu.

Gözaltına alınan Fatih Yaşlı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Adliyedeyim, bir yazı nedeniyle alındım. birazdan bırakacaklar :)” ifadelerini kullandı.

FATİH YAŞLI, GÖZALTINA ALINMA SEBEBİNİ AÇIKLADI

Sol Haber yazarı Fatih Yaşlı gözaltına alınmasının ardından çıkarıldığı adliyede serbest bırakıldı. Yaşlı, Pelikancılara yakınlığıyla bilinen Feyza Öznur’un şikayeti üzerine gözaltına alındığını söyledi.

Fatih Yaşlı Pelikancılara yakınlığıyla bilinen ve “Geçinemiyoruz” videolarındaki yurttaşlarla dalga geçen videosunu Twitter’dan yayınlayan Feyza Öznur’un başvurusu üzerine bugün Ankara AŞTİ’de gözaltına alındı. Adliyede savcılığa verdiği ifadenin ardından serbest bırakılan Yaşlı gözaltına alınmasıyla ilgili soL’a konuştu.

Yaşlı “Feyza Öznur isimli Pelikan yalısına yakın olan sosyal medyada çıkan bir kadın vardı. O kadın ‘geçinemiyoruz’ diyen yurttaşlarla ilgili olarak bir video çekmişti. Ben de o videonun üzerine ‘Bir haysiyetsizlik müsameresi sergileniyor. İnsanlar Türkiye’de açlıktan, yoksulluktan intihar ederken bir haysiyetsizlik müsameresi sergileniyor Pelikan yalısından” şeklinde bir twit atmıştım. Twiti bulamıyorum, çünkü videoyu sildiği için benim twitim de kaybolmuş” dedi.

TEBLİGAT GELMEDİ AMA YAKALAMA KARARI ÇIKTI

Bunun üzerine Feyza Öznur’un kendisi hakkında hakaret iddiasıyla şikayette bulunmuş olduğunu öğrendiklerini kaydeden Yaşlı “Şikayet etmiş. Fakat bana savcılıktan ifade vermem için tebligat ulaşmadı elime. Tebligat yollamamışlar yani ortada tebligat yok. Tebligat olmadığı için de ifade vermeye gitmediğim gerekçesiyle yakalama kararı çıkartılmış. Bugün de telefon edip karakola gelin demek yerine AŞTİ’de otobüse binerken otobüsten gözaltına aldılar.”

Destici’den tasarruf önerisi: 100 liralık et almıyorum kuzu kestiriyorum