Gözaltına alınan CHP’li Yurter Özcan: Tebligat gelmeden gece yarısı otelden alındım

Yayın tarihi: 27 Ekim 2022 Perşembe 5:01 pm - Güncelleme: 27 Ekim 2022 Perşembe 5:01 pm

CHP’nin ABD Temsilcisi Yurter Özcan, Nedim Şener’in açtığı hakaret davası nedeniyle gece saat 02.00’de Ankara’da kaldığı otelden gözaltına alındı. Serbest bırakılmasının ardından TELE1’e konuşan Özcan, “Türkiye’de bu kadar suçlu varken benimle alakalı alelacele çıkarılmış yakalama kararı biliyoruz ki siyasi amaçlı. Gözdağı hedefi. Bunlar bize işlemez.” dedi.

Hürriyet yazarı Nedim Şener’in açtığı hakaret davası nedeniyle iki kez beraat etmesine rağmen aynı suçtan ikinci kez gözaltına alınan CHP ABD Temsilcisi Yurter Özcan, serbest bırakıldı. TELE1’den Beste Çelik’e konuşan Özcan, gözaltı kararının siyasi olduğunu belirtti.

“SİYASİ AMAÇLI”

Özcan, şunları söyledi:

“Gazeteci Nedim Şener ile iki buçuk sene önce sosyal medyada yaşadığım bir diyalog vardı o diyalog üzerinden iki tane ayrı hakaret davası kazanmıştım. Aynı diyalogdan kendisi beni dava etmiş. Şikayet üzerine açılan davada bu benim ikinci gözaltım oldu. Bir önceki gözaltım da 29 Nisan’da Türkiye’ye geldiğimde savcılık kararıyla havalimanında olmuştu. Bana ulaşamadıklarını iddia ettiler ancak benim hem Washington’da hem İstanbul’da adresim var. Bana tebligat gelmemişti. Bu son gözaltı da mahkeme kararıyla verilmiş bir yakalama kararı. Bu karar hukuka aykırı. Bana tebligat verilmeden gece 02.00’da otelden alındım ve polis karakoluna gittik. Tebligatı bana karakolda yaptılar. Ertesi gün adliyeye gittim, mahkemeye çıktım, ifademi verdim ve serbest kaldım. Türkiye’de bu kadar suçlu varken benimle alakalı alelacele çıkarılmış yakalama kararı biliyoruz ki siyasi amaçlı. Gözdağı hedefi. Bunlar bize işlemez. Gitmek istediğimiz yol, Türkiye Cumhuriyeti’ni götürmek istediğimiz yer belli. Kararlılıkla siyasi mücadeleye devam edeceğiz.”

Nedim Şener’in şikayet ettiği CHP ABD Temsilcisi gözaltına alındı