Barış Terkoğlu için tutuklama talebi!

Yayın tarihi: 4 Mart 2020 Çarşamba 11:09 am - Güncelleme: 4 Mart 2020 Çarşamba 11:37 pm

Sabaha karşı evinden gözaltına alınan Barış Terkoğlu ifadesi alınmak üzere Çağlayan Adliyesine götürüldü. Savcılık, ifadesinin ardından Terkoğlu’nu tutuklama talebiyle mahkemeye sevk etti. Gözaltıyla ilgili TELE1’e bilgi veren Avukat Celal Ülgen, gözaltı kararına gerekçe olarak, Libya’da şehit olan MİT mensubununu cenazesine ilişkin yapılan haberlerin gösterildiğini belirtti.

Odatv Haber Müdürü Gazeteci Barış Terkoğlu ile Oda TV muhabiri Gazeteci Hülya Kılınç sabaha karşı evinden gözaltına alındı. Gözaltı kararının, hayatını kaybeden MİT mensubu ile ilgili haberden dolayı olduğu öğrenildi. Gazeteci Barış Terkoğlu İfadesi alınmak üzere Çağlayan Adliyesine sevk edildi. Savcılık, ifadesinin ardından Terkoğlu’nu tutuklama talebiyle mahkemeye sevk etti. Hülya Kılınç da Terkoğlu ile aynı zamanda tutuklama talebiyle 4. Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

Gazeteci Barış Terkoğlu gözaltına alındı!

ADLİYE’YE GÖTÜRÜLDÜ

Barış Terkoğlu İfadesi alınmak üzere Çağlayan Adliyesine götürüldü.

AVUKATI ÜLGEN TELE1’E KONUŞTU

Avukat Celal Ülgen, Terkoğlu’nun sabah saatlerinde evinden gözaltına alındığını ve Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube’ye götürüldüğünü söyledi. Ülgen, Terkoğlu’nun avukatlarının yanında olduğunu ve ifade alınmasını beklediğini belirtti. Ülgen, “Çok kolayca çağrılabilecek bir kişiyi sabahleyin yatağından almak, manevi bir işkence çektirmek; geleneksel hale geldi. FETÖ yargısından bu yana polisimiz bunu çok seviyor ne yazık ki” sözleriyle de gözaltı kararına tepki gösterdi.

Son bir haftada gözaltı, saldırı, tutuklama! Gazetecilik örgütlerinden ortak tepki

Barış Terkoğlu’nun gözaltına alınacağını 3 saat önceden yazdı

Basın Kanunu’nu da anımsatarak bilgi veren Ülgen, “Basın Kanunu’na göre haberde bir suç unsuru varsa; sorumlu tutulması gereken haberin yazarıdır. Haberin yazarı belli değilse, yurtdışındaysa ya da ceza verilemeyecek konumdaysa sorumlu müdüre yansır. Savcılar, iktidarın sopası gibi davranmayı alışkanlık haline getirdiler ve önce Barış’tan başladılar” dedi.

BARIŞ PEHLİVAN BİLGİ VERDİ

Terkoğlu’nun gözaltı kararını duyuran Gazeteci Barış Pehlivan, “Barış Terkoğlu şehit olan MİT mensubunu deşifre etmekten gözaltına alındı. Halbuki şehidimizin ismi ve soyadı açık şekilde, Odatv’nin haberinden 1 hafta önce Meclis’te canlı yayında açıklandı. Ve birçok yerde haber oldu. Biz buna rağmen soyadını kodladık” açıklamasında bulundu.

Kılınç’ın gözaltına alındığını CHP’li Eren Erdem sosyal medya hesabından duyurdu

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu da OdaTv sorumlu haber müdürü Barış Terkoğlu’nun gözaltına alınmasının yanlış olduğunu belirterek, “Soruşturmanın bir an önce sonuçlandırılmasını, haksız gözaltı işlemine bir an önce son verilmesini temenni ediyorum” dedi.

Metin Feyzioğlu’ndan Barış Terkoğlu tepkisi

MERDAN YANARDAĞ: SUÇU ORTAYA ÇIKARMASI MI?

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ da Terkoğlu’nun gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Yanardağ, “Sevgili kardeşim, gazeteci Barış Terkoğlu baskıcı rejim tarafından gözaltına alındı. Ne istiyorsunuz Barış’tan? Suçu, sizin gizlice ve törensiz şekilde Libya şehitlerini toprağa vermenizi ortaya çıkarması mı?”dedi.

KIRMIZI KEDİ: YAZARIMIZIN YANINDAYIZ

Barış Terkoğlu’nun Sızıntı, Mahrem ve Metastaz kitaplarını yayımlayan Kırmızı Kedi Kitabevi de gözaltına tepki göstererek, “Yazarımızın yanındayız” dedi.

Kırmızı Kedi Yayınevi tarafından paylaşılan mesajda, “Dün gazetecilik ödülü almıştı, bugün gözaltına alındı. Barış Terkoğlu Sızıntı, Mahrem ve Metastaz kitaplarıyla FETÖ ile mücadelede sembol isimlerden biridir. Yazarımızın yanındayız!” denildi.

 

DÜN ÇGD’DEN ÖDÜL ALDI

Barış Terkoğlu, dün son kitabnı Metastaz ile 2019 yılı Çağdaş Gazeteciler Derneği İnceleme Araştırma Ödülü’nü almıştı.

TERKOĞLU’NUN GÖZALTI KARARINA BİRÇOK İSİMDEN TEPKİ GELDİ