Gözaltı işlemine tepki gösterenlerle polis arasında kavga çıktı

Yayın tarihi: 28 Şubat 2022 Pazartesi 11:22 am - Güncelleme: 28 Şubat 2022 Pazartesi 11:22 am

Şanlıurfa’da dur ihtarına uymayan motosiklet sürücüsü U.D gözaltına alınmamak için direnince polisle arasında arbede çıktı. U.D’nin gözaltına alınmasına tepki gösteren çevredeki akrabaları da arbedeye karışında 4 polis yaralandı 3 kişi ise gözaltına alındı.

Şanlıurfa’da İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, kent merkezinde motosiklet sürücülerine yönelik yaptıkları denetimde sürücü U.D., dur ihtarına uymayarak motosikleti ile kaçtı. Şüphelinin peşine düşen ekipler, 2 kilometrelik takibin ardından motosikleti durdurdu. Polise direnen U.D.’yi yeren yatıran ekipler gözaltı işlemi yapmaya çalıştı.

Bu sırada şüphelinin akrabaları ve tanıdıklarından oluşan yaklaşık 20 kişilik grup, polislere tepki göstererek masa ve sandalye fırlattı.Ekipler, havaya ateş ederek kalabalığı dağıtmaya çalışırken, 4 polis de yaralandı. Takviye ekiplerin gelmesiyle gerginlik sona ererken, 4 polis de hastaneye kaldırıldı.  Yaşanan anlar cep telefonu kamerasına yansırken, çeşitli suçlardan kaydı olduğu belirtilen U.D. ile 3 kişi polise mukavemet’ten gözaltına alındı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Şanlıurfa Valiliği tarafından  yapılan açıklamada, soruşturmanın sürdüğü belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

“İlimiz Eyyübiye İlçesi Sancaktar Mahallesi’nde, 27.02.2022 tarihinde Yunus ekiplerinin ‘dur’ ihtarına uymayan bir motosiklet sürücüsü, yaklaşık 2 km?lik takipten sonra akrabaları ve tanıdıklarının olduğu kahvehane önünde yakalanmıştır. Motosiklet sürücüsü U.D. görevlilerimizce gözaltına alındığı esnada kahvehanede bulunan sürücünün akrabaları ve tanıdıklarından oluşan yaklaşık 20 kişilik bir grup olaya müdahil olmuş ve görevlilerimize mukavemette bulunmuştur.”

“Motosiklet sürücüsü ile birlikte 3 kişi daha gözaltına alınmıştır. Gözaltı işlemi yapılırken 4 polis memurumuz da yaralanmıştır. Şüphelilerin sorgulamalarında; motosiklet sürücüsünün 2 adet kasten yaralama suçundan kaydının olduğu, olaya müdahil olan 2 kişinin ise görevli memura mukavemet, genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması (Ateşli Silah Kullanma), resmi belgenin düzenlenmesinde yalan beyan, trafik güvenliğini tehlikeye sokma, kasten yaralama, tehdit ve şantaj suçlarından kayıtlarının olduğu tespit edilmiştir. Konu ile ilgili soruşturma devam etmektedir.”

Güney Koreli YouTuber’ı taciz eden Suriyeliler sınır dışı edilecek