Gözaltı gerekçesi yapılmıştı: Bu kez de İstanbul Sözleşmesi pankartını genel merkeze astılar

Yayın tarihi: 8 Nisan 2021 Perşembe 6:27 pm - Güncelleme: 8 Nisan 2021 Perşembe 8:35 pm

SOL Parti’nin Artvin İl Örgütü Başkanı Sercan Dede kişisel Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, astığı İstanbul Sözleşmesi pankartı nedeniyle gözaltına alındığını duyurdu. Dede, serbest bırakıldı. Olayın ardından SOL Parti, pankartı genel merkezine astı.

SOL Parti’nin Artvin İl Örgütü Başkanı Sercan Dede, parti binalarına astıkları İstanbul Sözleşmesi pankartı sebebiyle gözaltına alındı. Twitter’da paylaştığı mesajda Dede, işyerine gelen sivil polisler tarafından gözaltına alındığını duyurdu.

Pankartta, “İstanbul Sözleşmesi bizimdir. Tek adamın kararnameleri hükümsüzdür” ifadeleri yer alıyordu.

Artvin’de Sol Parti’nin Hopa İlçe Örgütü ise önceki gün benzer bir pankart astıklarını ve asılan pankartın polis tarafından söküldüğünü duyurmuştu. Ardından da parti üyeleri ifade vermek için emniyete gitmişti.

Ardından yine benzer bir pankart bu kez de Borçka SOL Parti İlçe binasına asılmış; ardından da partinin Borçka İlçe Örgütü Başkanı gözaltına alınmıştı. SOL Parti, ilçe başkanının ifadesinin ardından serbest bırakıldığını duyurdu.

SERBEST BIRAKILDI

Borçka SOL Parti ilçe başkanı gece yarısı jandarma tarafından aranarak pankartın indirilmesi istendi. Jandarmanın talebinin reddedilmesi üzerine ilçe başkanı Ömer Çatan jandarma tarafından evinden alınarak ifadeye götürüldü.

Konuya ilişkin açıklama yapan SOL Parti Borçka İlçe Örgütü, şu ifadelere yer verdi:

Borçka ilçe binamızda İstanbul Sözleşmesi ile ilgili astığımız pankarttan dolayı dün akşam saatlerinden gece yarısına kadar ilçe başkanımız polis tarafından defalarca aranarak taciz edilmiştir ve savcılık talimatı ile pankartın indirilmesi gerektiği söylenmiştir. İlçe başkanımız,pankartın geçtiğimiz gün Hopa ilçe örgütümüze uygulanan hukuksuzluğu protesto etmek amacıyla ve İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesine tepki amaçlı olduğunu iletmesine karşın Borçka Savcılığı ve Emniyeti antidemokratik ve hukuksuz olan bu tavrında ısrarcı olmuştur. İktidarın İstanbul Sözleşmesi’ne ve kadın mücadelesine yönelik bu tavrı ülkemizdeki kadınlara yönelik tacizi, tecavüzü ve cinayetleri arttırmaktadır. İlçe yöneticilerimizin pankartı indirmemesinin ardından binamızın ön tarafından kimliği belirsiz kişilerce pankartımıza ulaşılmış, ilçe başkanımız da sabaha karşı evinden gözaltına alınmıştır. İlçe başkanımıza halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek suçlamasıyla soruşturma açılmış ve ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakılmıştır. Her türlü baskı ve yıldırma politikasına karşın tek adam kararnamesini tanımayacağımızı ve İstanbul Sözleşmesinden vazgeçmeyeceğimizi tüm kamuoyuna bildirmek isteriz.

PANKARTI TEKRAR ASTI

SOL Parti, Artvin’de gözaltı gerekçesi yapılan İstanbul Sözleşmesi pankartını genel merkez binasına astı.

SOL Parti’nin Twitter hesabından yapılan açıklamada, “Hopa’da, Borçka’da, Artvin’de #İstanbulSözleşmesiBizim pankartları nedeniyle ilçe başkanlarımız ve il başkanımız gözaltına alındı” denildi.

Açıklamada, “Pankartı Genel Merkez binamıza astık, her yere asmaya devam edeceğiz” ifadeleri kullanıldı.