Göz göre göre ‘tırnakçılık’ yapmaya çalışan şüpheliler güvenlik kamerasında

Yayın tarihi: 11 Mart 2021 Perşembe 5:46 pm - Güncelleme: 11 Mart 2021 Perşembe 5:46 pm

Bursa’da bir markete müşteri gibi gelen kişi para üstünü almadığını iddia ederek para çalmaya çalıştı. İş yeri sahibinin olayı fark etmesi üzerine marketten ayrılan şüphelilerin o anları güvenlik kamerasına yansıdı.

Bursa’nın İnegöl ilçesinde bulunan bir markete, öğle saatlerinde 2 kişi müşteri gibi geldi. Şüphelilerden biri 200 lirayı market sahibi Mustafa Demir’e uzatarak sigara istedi ardından da market sahibinin verdiği para üstünden 100 lirayı avucunda sakladı.

Paranın eksik olduğunu iddia ederek, 100 lira istedi. Durumu fark eden market sahibi, polisi arayacağını söyleyerek, parayı vermeyi kabul etmedi. 2 kadın marketten çıkıp, uzaklaştı. Yaşananlar, iş yerinin güvenlik kamerasınca kaydedildi.

“ESNAFLARIMIZ DİKKATLİ OLMALI”

Market sahibi Mustafa Demir ise şunları söyledi:

“İki müşteri geldi, sigara aldı. Para üstünü verdik. Paranın 100 lirasını avucuna sakladığına şahit olduk. Para üstünü tam verdiğimizi tırnakçılık yaptıklarını anlattık. Bu sefer de 100 TL’nin yırtık olduğunu söyleyerek, değiştirilmesini istediler. Olayı polise bildirdik. Ancak kadınlar, marketten kaçar gibi uzaklaştı. Bu tip tırnakçılık olayına karşı esnafımızın dikkatli olması gerekiyor”

İş yerinin güvenlik kamerasını inceleyen polis ekipleri 2 kadını yakalamak için çalışma başlattı.