Gövde gösterisi gibi hafızlık töreni!

Yayın tarihi: 29 Mayıs 2022 Pazar 5:33 pm - Güncelleme: 29 Mayıs 2022 Pazar 5:33 pm

Gençlere yönelik gerçekleştirilen festival ve konserleri iptal ettirildiği günlerde İstanbul Arnavutköy’de hafızların yürüyüşü dikkat çekti.

Arnavutköy’de bulunan Taşoluk Yeşil Camii Kur’an Kursunda gerçekleştirilen icazet töreni öncesi yüzlerce hafız, sokaklarda yürüdü. Hafızların cübbe ve sarıklarla ‘teşrik tekbiri’ getirerek yürüdüğü anlar İsmailağa’ya yakın hesaplar tarafından ‘şeriat is loading’ diyerek paylaşıldı.

Görüntülere gazeteci yazar İzzet Çapa kendisine ait sosyal medya hesabından tepki gösterdi. İzzet Çapa “İstanbul Müftüsü Safi Arpaguş’un da katıldığı Arnavutköy Yeşil Camii Kuran Kursu’nda, hafızlığını tamamlayan 393 öğrenci için düzenlenen icazet törenininden görüntülermiş bunlar… Anladığım kadarıyla çocuklar törenin yapılacağı yere gidiyorlar… Maşallah diyelim demesine de…
Sanki bir gövde gösterisi, bir meydan okuma havası yok mu sizce de…” dedi.

ATATÜRK’E HAKARET EDEN MUSTAFA DEMİRAKAN DA KATILDI

Geçtiğimiz yıl Mayıs ayında Ayasofya’da gerçekleştirilen icazet töreninde Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü hedef alarak “Zalim ve kafir” diyen Mustafa Demirkan da Arnavutköy’deki törene katıldı.

Atatürk’e lanet okuyan imam hakkında suç duyurusu

İSTANBUL MÜFTÜLÜĞÜ’NDEN PAYLAŞIM

İstanbul Müftülüğü’de icazet törenine ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Müftülük, Atatürk’e hakaret eden Demirkan ile birlikte törene Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş’un da katıldığını duyurdu.