Görüşmeyi yapan TİP PM üyesi eski DEVA’lı adayın nasıl seçildiğini anlattı

Yayın tarihi: 16 Şubat 2024 Cuma 10:50 am - Güncelleme: 16 Şubat 2024 Cuma 10:50 am

TİP’in İzmir Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı olan eski DEVA Parti’li Kemal Şencan ile görüşen PM Üyesi Nazır Kapusuz, Kemal Şen’in iki yıldır TİP üyesi olduğunu söyledi.

Türkiye İşçi Partisi(TİP) Parti Meclisi Üyesi Nazır Kapusuz, eski Demokrasi ve Atılım Parti’li(DEVA Partisi) Kemal Şencan’ın İzmir Kemalpaşa İlçe Belediye Başkan Adayı olma süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Nazır Kapusuz, Kemal Şencan’ın iki yıldır TİP üyesi olduğunu, DEVA Partisi’ndeki Kemalpaşa İlçe Başkanlığı’nın hiç resmileşmediğini söyledi.

“BIRAKIN SOSYALİSTİ, CHP’Lİ BİLE BULAMIYORUZ”

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Kapusuz, süreci şöyle anlattı:

“Bu adayla görüşmeyi yapan kişi olarak açıklama yapmak lazım sanırım. Öncelikle TİP adayları yerellerde belirleniyor. İlçe/belde, il örgütüne bildiriyor, onlar görüşüyor ve uygun görürse Genel Merkez Seçim Bürosuna iletiyor Seçim bürosu her adaya 2 PM üyesi atıyor görüşme için

Süleyman Şencan’a ben denk geldim. Öncelikle 2 yıldır TİP üyesi. Yani seçim için “transfer” edilmiş değil. 2 yıl öncesine kadar da gençliğinden bu yana hep bir sosyalist örgütte yer almış. İlçede bir sanat dergisini 15 yıldır çıkartıyor. Gayet politik dile vakıf.

Aday bir ara ilçedeki sağ yapılaşmaya karşı bir çare olabilir mi diye yeni kurulan Deva ile ilişkileniyor. İlçe başkanlığı hiç resmileşmemiş. Bir resim çekilmiş. Sonra böyle bir şey olmayacağını anlamış. Biz net olarak bunun bir sorun olduğunu İl’e ilettik raporumuzda

Kemalpaşa ilçe başkanı, tarihi TİP’in de ilçe başkanlığını yapmış 50 yıldır Kemalpaşa’da politika yapan herkesi tanıyan birisi. Kendisinin sosyalist kimliğine referans olacağını iletti. Bu olaydan haberi olduğunu ancak adayın hiçbir zaman Deva’lı olmadığını belirtti.

Bu arada Deva’dan da geçmiş olabilirdi Daha önce bu konudaki görüşlerimi yazdım Mavi yakalı işçiler arasında örgütlenme yaparken bırakın sosyalisti bazen 1 tane CHP’liye bile rastlamıyorsunuz. AKP’den de MHP’den de partimize katılanlar var, olmaya devam edecek, olmak zorunda da”

Eski DEVA Partili başkan TİP’in belediye başkan adayı oldu

TİP’in İzmir Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı olan eski DEVA Parti’li Kemal Şencan ile görüşen PM Üyesi Nazır Kapusuz, Kemal Şen’in iki yıldır TİP üyesi olduğunu söyledi.

 

Kaynak: TELE1