Yeni parti hazırlığı öncesi Babacan Karamollaoğlu görüşmesinden ilk açıklama

Yayın tarihi: 2 Ekim 2019 Çarşamba 10:14 pm - Güncelleme: 2 Ekim 2019 Çarşamba 10:58 pm

AKP’den istifa eden ve parti kurma çalışmalarını hızlandıran eski Bakan Ali Babacan ilk kez siyasi bir liderle bir araya geldi.

Ali Babacan, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile parti çalışmalarını yürüttüğü Ankara, Balgat’taki ofisinde görüştü.

Görüşmeden kamuoyuna yansıyan fotoğrafta Babacan’ın yanında oturan isim dikkat çekti. Daha önce adı Babacan ekibinde geçen ve AKP’den istifa eden eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin de görüşmede yer alan isim oldu. Sadullah Ergin ilk kez Ali Babacan ile görüntü verdi.

Söz konusu görüşmenin ardından Karamollaoğlu ve Babacan basın mensuplarına kısa bir açıklama yaptı.

Babacan-Karamollaoğlu görüşmesinden ilk kareler

KARAMOLLAOĞLU’NDAN GÖRÜŞME SONRASI AÇIKLAMA

AKP’den ayrılarak yeni parti kurma hazırlığı yapan Babacan ile bir araya gelen Karamollaoğlu görüşme sonrasında açıklamada bulundu. Babacan ile ülke ve bölgeye ilişkin konuları görüştüklerini ifade eden Karamollaoğlu, “Ülke ve bölgemizin içinde bulunduğu şartları ele aldık. Derdimiz ülkemizin içinde bulunduğu durumdan kurtulması. Bunun için hepimizin diyaloğa ihtiyacımız var. Sayın Babacan’a çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

ALİ BABACAN: ÜLKE SORUNLARINI ELE ALDIK

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu’nun ziyaretinden memnun olduklarını belirten Ali Babacan, bir saat 45 dakika süren görüşmede, “Ülkenin ve bölgenin içinde bulunduğu durumu durumu ele aldık. Bizim parti çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Başlattığımız çalışmalar ile ilgili ilk elden kendilerine bilgi verdik, görüşlerini aldık” ifadelerine yer verdi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “Türkiye’nin Geleceği İçin Lider Ziyaretleri” kapsamında siyasi parti liderleriyle görüşmeler gerçekleştiriyor.

Karamollaoğlu, Babacan’ın ardından yeni parti kurma hazırlığında olan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile de ilerleyen günlerde bir görüşme yapacak.

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, liderler turu kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile de görüşmüştü.