Görüntüler yayılınca doktorlar uyardı

Yayın tarihi: 11 Mayıs 2021 Salı 5:20 pm - Güncelleme: 11 Mayıs 2021 Salı 5:20 pm

Koronavirüs vaka ve ölümlerin arttığı Hindistan’dan korkutan ve şaşırtan haberler peş peşe geliyor. Hindistan’ın batısındaki Gujarat eyaletinde, bağışıklıklarını artıracağı, iyileşmelerine yardımcı olacağı umuduyla vücutlarını inek dışkısı ve idrarla kapladıkları görüldü.

Hindistan’ın Tetoda köyündeki bir inek barınağında Kovidkoronavirüs merkezi kuruldu. Merkezde, kökeni Hint altkıtasına dayanan bir alternatif tıp sistemi ‘Ayurveda’ uygulanıyor. Normal tedavinin yanı sıra, hastalar inek sütü ve idrarından yapılan karışımlarla ‘tedavi ediliyor.’ Bazı hastalar ayrıca bağışıklığı arttırdığına inanılan inek dışkısını vücutlarına sürüyor.

“BAĞIŞIKLIK GÜÇLENDİRİCİ”

​Vedalakshana Panchgavya Ayurved isimli merkezde çalışan Mohan Jadhav, “Kovid-19 semptomları olan hastaları tedavi etmek için inek idrarından ve bazı bitkilerden oluşan ‘gau tirth’ karışımını kullanıyoruz. Sonra bir öksürük tedavisi var ve burada inek idrarı bazlı ilaç kullanıyoruz. Ayrıca inek sütünden hazırlanan bir bağışıklık güçlendiricimiz olan ‘chawanprash’ var.” dedi. Yerel medyada yer alan haberlere göre, 50 kişilik kapasitesi olan merkezin 40 yatağı ise dolu.

“Koronavirüs altı ay sonra da etkisini gösteriyor”