Görüntüler gündem olmuştu! Sucuk yelleyen AKP’li başkan: Kimse ağzına tek bir lokma almadı

Yayın tarihi: 23 Eylül 2024 Pazartesi 4:18 pm - Güncelleme: 23 Eylül 2024 Pazartesi 4:18 pm

Haber: tele1.com.tr

Kayseri’de, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve AKP Kayseri Milletvekili Hulusi Akar’ın da katıldığı açılışta sucukları yelleyen AKP’li Kayseri Büyükşehir Başkanı Memduh Büyükkılıç, “Kayseri’mizin ürünlerini tanıtmak amacıyla sucuk ikram ettik. Ancak burada hiçbir zaman ağızlarına dahi tek bir lokma almadıklarını hep beraber gördük” dedi.

Ekonomik krizin altında ezilen yurttaşlar için yavan ekmek almak bile zorlaşırken Kayseri’de, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve AKP Kayseri Milletvekili Hulusi Akar’ın da katıldığı açılış gündem oldu.

Daha önce de AKP’li vekillerin TBMM’de yaptığı mangal partisi gündem olmuş, tepkilere yol açmıştı.

“LEBLEBİ İKRAM EDECEK HALİMİZ YOK”

Kayseri’deki söz konusu olayın ardından görüntülerde sucukları yellediği görülen Kayseri Büyükşehir Başkanı Memduh Büyükkılıç şu açıklamayı yaptı:
“Geçen hafta içerisinde 3 etkinlik yaptık. Birincisi bakanımızın da katıldığı, eski dönem Milli Savunma Bakanımızın da katılımıyla Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’mizin açılışını yaptık. Kayseri’mizin ürünlerini tanıtmak amacıyla sucuk ikram ettik. Ancak burada hiçbir zaman ağızlarına dahi tek bir lokma almadıklarını hep beraber gördük.
Amacımız nedir? Kayseri deyince akıllara sucuk gelir, pastırma gelir, mantı gelir. Leblebi ikram edecek halimiz yok.”

Yiyin efendiler yiyin! AKP’li vekiller bu kez Kayseri’de sucuk partisi yaptı

 

Büyükkılıç açıklamasını sosyal medya hesabından ise şu sözlerle paylaştı:

“Kayseri’mizin ürünlerine sahip çıkmaya, şehrimizin değerlerini dünyaya tanıtmaya devam ediyoruz. Birlik ve beraberlik içinde Kayseri’mizi tüm lezzetleriyle, kültürüyle en iyi şekilde temsil etmek bizim görevimiz.
Sucuk, pastırma, mantı…
Bu toprakların bize emaneti olan bu değerleri her fırsatta gündeme getirerek şehrimize olan sevgimizi ve ilgimizi gösteriyoruz. Organizasyonlarımızda da bu ürünlerimizi misafirlerimize ikram ediyor ve tanıtıyoruz.
Bu değerlere sahip çıkmamızın ucuz siyasi malzeme haline getirilmesini kınıyorum.
Bir kez daha buradan dile getiriyorum; Biz Kayseri için varız, önceliğimiz Kayseri ve bizim siyasetimiz sadece ama sadece hizmet etmektir.”

Kaynak: HABER MERKEZİ