Görüntüler gündem olmuştu! AKP’li belediyenin götürdüğü köpek hiçbir yerde bulunamıyor

Yayın tarihi: 25 Temmuz 2024 Perşembe 8:28 am - Güncelleme: 25 Temmuz 2024 Perşembe 8:36 am

AKP’li Arnavutköy Belediyesi personelinin bir köpeği zorla götürdüğü anların görüntüsü gündem oldu. Belediye yetkilileri ise görüntülerin ‘eski’ olduğunu öne sürdü. Görüntülerin 15 Temmuz’da çekildiği ve götürülen köpeğe ulaşılamadığı ortaya çıktı. Videoyu çeken vatandaş, görevlilerin köpeği alırken ağzını kanattıklarını da söyledi.

Katliam yasasının Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu’nda kabul edildiği gün bir sokak köpeğinin Arnavutköy Belediyesi ekipleri tarafından götürüldüğü anların görüntüleri sosyal medyada gündem oldu.

Arnavutköy Belediyesi ise görüntülerin eski olduğunu ifade etti. Ancak görüntülerin komisyon toplanmadan bir gün önce çekildiği ortaya çıktı.

Gerçek Gündem’den Tuğba Özer’in haberine göre, videoyu çeken vatandaş görüntülerin komisyonun toplandığı 16 Temmuz’dan bir gün önce çekildiğini söyledi.

KÖPEĞİ KURTARMAK İSTEYEN İNSANLARI UMURSAMAMIŞLAR

İsminin ‘Pera’ olduğunun öğrenildiği köpeğin alındığı videoyu çeken M.D isimli vatandaş, “Video tam olarak 16 Temmuz Salı günü 14:41’de çekildi. Köpek sitemizin köpeği, burada onu besleyen bir sahibi de var ve köpek kısır, son derece uysal bir köpek. Sahibinin söylediğine göre köpeğin kayıtlı çipi yok ama eski tarz hayvan kimliklerinden varmış. Şikayet üzerine geldiklerini söylediler, engel olmaya çalışıp şikayet tutanağı vs. gibi bir şey göstermelerini istedim, bunun üzerine bana ‘sahibi misin kardeşim sanane’ gibi laflar edip, umursamadan köpeği boynundan çekiştirmeye devam ettiler. O sırada köpeği besleyen diğer ailenin fertleri de ‘bu köpeğin sahibi biziz götüremezsiniz’ diye bağırıyorlardı. Ancak hiçbir şekilde umursamadılar. Videoda tam çıkmadı ama çalışanlar köpeği alırken ağzını kanattı, zaten araca koyma biçimlerinden de belli ne kadar canice davrandıkları. Aynı şekilde siteden o gün iki köpek daha almışlar. Köpeğin sahibi olaydan sonra birkaç gün boyunca barınak barınak dolaşıp her yerde aramasına rağmen maalesef köpeği bulamadı” diye konuştu.

Bahçede duran köpeği zehirlediler! Sahibi “Yavruları annesiz kaldı” diye isyan etti

Kaynak: Gerçek Gündem