IŞİD üyeleri turist kadınların kafasını kesip öldürdü

Yayın tarihi: 20 Aralık 2018 Perşembe 12:02 pm - Güncelleme: 21 Aralık 2018 Cuma 8:01 am

Fas’ın Toubkal Dağı yakınlarında Norveç ve Danimarkalı iki genç kadının ölü bedenine ulaşılmıştı. Danimarkalı yetkililer sosyal medyada dolaşan görüntüleri doğruladı. Turist kadınları öldürenlerin ise IŞİD üyesi olduğu belirlendi

Fas İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, turistlerin boyun kısımlarında yara izleri olduğu ve bıçaklı saldırıya uğramış olabilecekleri belirtildi. Olay hakkında soruşturma başlatan İçişleri Bakanlığı polisin Marakeş’te üç kişinin de yakaladığını duyurdu. Yakalanan üç kişinin IŞİD üyesi olduğu ve kadınları ‘Suriye’de atılan bombalar ‘ için öldürdükleri ifade edildi.  Ayrıca Danimarkalı yetkililer, sosyal medya da doalşan bir videoda iki turiste ait oldu iddia edilen ve turist kadınlardan birinin başının kesildiği anları içeren görüntülerin doğruladığını duyurdu.

Fas’ın en önemli turizm merkezi olan Marakeş’in yaklaşık 82 kilometre güneyinde bulunan Toubkal Dağı, yerli ve yabancı turistlerin dağ yürüyüşü ve tırmanışı için tercih ettiği bölgelerden biri. Burası ülkedeki dağ turizmi için önemli alanlardan biri olarak biliniyor.

Norveçli Maren ve bir Danimarkalı öğrenci olan Louisa, Kuzey Afrika’nın en yüksek zirvesi olan Toubkal Dağı’nın eteklerinde popüler bir turizm beldesi olan Imlil köyünün yakınında bir ay süren bir tatile çıkmıştı. Pazartesi sabahı, Fransız yürüyüşçüler tarafından iki kadının cesedi bulunmuştu. Kadınlardan birinin başı kesilmiş diğerinin de boğazının yarısı kesilmiş olduğu belirlenmişti.