Görüntü yürek dağladı… Evsiz vatandaş geceyi simit aracında geçirdi

Yayın tarihi: 22 Şubat 2021 Pazartesi 10:24 am - Güncelleme: 27 Şubat 2024 Salı 10:59 am

Bayrampaşa’da metrobüs çıkışı çekilen görüntüde bir vatandaşın İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait elektrik direğine bağlı olan simit aracında uyuduğu görüldü. Fotoğraf kısa sürede sosyal medyada gündem oldu.

Yeniçağ gazetesinde yer alan habere göre; Herkes kendi evlerinde sokağa çıkama yasağının uygulanmasıyla birlikte televizyon karşısında sıcak evinde sıcacık çaylarını yudumlarken, İstanbul’da çekilen bir görüntü yürekleri dağladı.

Milyonlarca kişi kendi sıcak evinde yaşarken, ekonomik şartlar nedeniyle sokakta kaldırım taşlarının üzerinde hayatı eve sığdıramayan vatandaşlarımızın durumu içleri sızlatıyor. Yoksulluk Türkiye’de sorun olmaktan çıktı söylemine karşın İstanbul’un Bayrampaşa ilçesinde çekilen görüntü insanlığın ayıbını bir kez daha gözler önüne serdi.

Bayrampaşa Maltepe metrobüs çıkışı çekilen görüntülerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) ait olan ve elektrik direğine bağlı olan simit aracında uyuyakalan vatandaşın görüntüsü bir Türkiye gerçeğini daha gözler önüne serdi.

İşte o fotoğraf:

Kaynak: TELE1