Göreve CHP’li isim getirilince AKP’liler itiraz etmişti: Kabul edildi!

Yayın tarihi: 17 Aralık 2020 Perşembe 10:29 pm - Güncelleme: 17 Aralık 2020 Perşembe 11:38 pm

Menemen Belediye Başkan Vekilliği görevine CHP’li Meclis Üyesi Deniz Karakurt getirilmiş ancak AKP Menemen İlçe Başkanı Ahmet Can Çelik duruma itiraz etmişti.

Odatv’den Gamze İşler’in haberine göre; İzmir Menemen Belediye Başkanı iken tutuklanarak cezaevine gönderilen Serdar Aksoy’un İçişleri Bakanlığı tarafından görevden el çektirilmesinin ardından belediye meclisi yeni başkanını seçmek için toplanmıştı. 4 tur oylama yapılmış, ancak CHP ve AKP’li adayların eşit oyu alması nedeniyle başkan seçilememişti.

Belediye Meclisinde yapılan oylamada 4’üncü turda da sonuç alınamayınca yapılan kura çekiminde Belediye Başkan Vekilliği görevine CHP’li Meclis Üyesi Deniz Karakurt getirilmişti. Ancak AKP Menemen İlçe Başkanı Ahmet Can Çelik sonuca itiraz etmişti. Çelik, seçimin yasalarda belirtildiği şekilde yapılmadığını öne sürmüştü.

KARAR ÇIKTI

AKP’li Çelik’in başvurusuna yanıt geldi. İtirazı değerlendiren mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi. CHP’li Deniz Yücel ise karara itiraz edeceklerini söyledi.

Deniz Yücel, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Seçim sırasında kuranın yöntemine ve şekline herhangi bir itirazları olmadı. Bu konuda tutanak, itirazı kayıt ya da başkanlık divanına verilmiş bir dilekçe yok. Hatta bu yöntemi onlar önerdi. Kura işlemi yasaya ve mevzuata uygun, her türlü kuşku ve şaibeden uzak, şeffaf bir şekilde yapıldı. Mahkemenin verdiği karar Belediye Kanununun 45. maddesine aykırı. Bölge İdare Mahkemesine itiraz edeceğiz.”

CHP’Lİ ENGİN ÖZKOÇ: AKP HUKUKİ BİR SKANDALA İMZA ATTI

CHP’li Engin Özkoç yaşanan skandala ilişkin bir video paylaştı. Özkoç’un “AKP hukuki bir skandala imza atarak, İzmir Menemen’de yapılan kazandığımız belediye başkan vekilliği seçiminin usule aykırı olduğu gerekçesiyle iptal ettirdi. Bu demokrasiye darbedir. Asla kabul etmiyoruz “dedi.

İşte o video;


İşte o paylaşım;