Erdoğan’ın isteğiyle görevden alınmıştı… AKP’li başkanın ilk işi bakın ne oldu!

Yayın tarihi: 14 Ocak 2020 Salı 5:07 pm - Güncelleme: 15 Ocak 2020 Çarşamba 3:44 pm

Görevden alınan AKP’li eski Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un yerine gelen AKP’li Zekai Kafaoğlu’nun ilk olarak 221 bin liraya makam aracını ve makam odasını zırhla kaplattığı ortaya çıktı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın isteğiyle görevinden ayrılan AKP’li Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Edip Uğur, “Yolsuzluğunuz yok, usulsüzlüğünüz yok, başarısızlığınız yok, FETÖ bağlantınız yok ama ailenize ve evinize kadar ulaşan tehditler, katlanacak bir durum olmanın ötesine geçmiştir” sözleriyle istifasını duyurmuştu.

Yerine Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu seçilmişti. 2017 yılının Kasım ayında göreve gelen başkan toplam 16 ay Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görev yaptı. Anka’dan Bora Erdin’in haberine göre makama oturan Kafaoğlu’nun ilk icraatlarından birinin makam odası ve makam aracına zırh yaptırdığı ortaya çıktı.

İHALEYE TEK ŞİRKET GİRDİ

Yeni başkan Zekai Kafaoğlu kasım ayında göreve geldikten beş ay sonra “Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Makam Odası ve Makam Aracının Zırhlama Hizmet Alımı” ihalesine çıkıldı. Haziran ayında ihale sonuçlandı. İhaleye katılan tek şirket olan “Oset Savunma Sanayi Zırh Teknolojileri Anonim Şirketi” 173 bin TL teklifle kazanan firma oldu. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne işin maliyeti ise 221 bin 166 TL 66 kuruş olarak kayda geçti. İhaleyi kazanan şirketin referansları arasında Cumhurbaşkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü dahil pek çok kamu kuruluşu yer alıyor.

 

 

Erdoğan’ın isteğiyle görevden alınmıştı… AKP’li başkanın ilk işi bakın ne oldu!