Google’dan devrim yaratacak özellik! Depremi 10 saniye önce bildirdi

Yayın tarihi: 26 Ekim 2022 Çarşamba 6:29 pm - Güncelleme: 26 Ekim 2022 Çarşamba 6:34 pm

Android cihazlar için geliştirilen Google’ın deprem algılama ağı ilk kez büyük bir depremi 10 saniye öncesinde tespit etti ve kullanıcıları uyardı.

ABD merkezli teknoloji devi Google’ın geliştirdiği ‘Deprem Algılama Ağı’ Android telefonlarda sismometre gibi çalışıyor. Meydana gelecek depremleri önceden bildirmeyi vadeden bu sistemin ilk önemli sonucu dün gerçekleşen bir deprem öncesinde ortaya çıktı.

IOS CİHAZLARDA HENÜZ YOK

Android telefonlar ve iOS telefonlar arasında özellikle uygulama ve sunulan özellikler tarafında karşılaştırmalar yapılıyor. Google’ın geliştirdiği ve iPhone’larda şu anlık bulunmayan Deprem Algılama Sistemi, önemli bir aşama kaydederek erken uyarısını verdi. Kaliforniya yakınlarında bulunan San Jose etrafında gerçekleşen depremi algılayan sistem, deprem uyarısı gönderdi.

10 SANİYE ÖNCE BİLDİRİM GÖNDERİLDİ

Google’da sorumlu mühendis olarak çalışan Dave Burke sistemin nasıl çalıştığını ve ilk başarılı sonuçları Twitter hesabı üzerinden paylaştı. Söz konusu sistem ile birçok kişi daha deprem gerçekleşmeden yaklaşık 10 saniye önce bir deprem bildirimi aldı.

Google Pixel 7 Mini ile oldukça iddialı