Google yeni uygulama özelliği ile geliyor

Yayın tarihi: 13 Mart 2022 Pazar 9:00 am - Güncelleme: 12 Mart 2022 Cumartesi 3:18 pm

Google yeni uygulama özelliği ile birlikte depolama problemini tamamen ortadan kaldırmak istiyor. Şirketin yeni kullanacağı uygulama büyük bir rağbet görecek.

Akıllı telefon kullanıcılarının özellikle son 3 yıl içinde amiral gemisi modelleri aldıkları biliniyor. Fakat bu tür modellerde en büyük sorun her zaman için depolama kapasitesidir.

Bu problem sadece Android işletim sistemine sahip cihazlar için geçerli değil. Aynı zamanda iOS kullanıcılarının da aynı şikayetlere sahip olduğunu biliyoruz. Depolama alanı kullanıcıların çoğu zaman sinir krizi geçirmesine neden oluyor. Uygulamalar depolama alanı nedeniyle indirilip tekrar siliniyor.

Google yeni uygulama

Yeni yayınlanan sürüm ile birlikte bundan sonra kullanıcılar böyle bir problem ile karşılaşmayacak. Bundletool 1.10 sürümü ilk olarak geliştiricilere geliyor. Bu sürüm sayesinde uygulamaların kapladığı depolama alanı yüzde 60 oranında azalacak. Günümüz depolama kapasitelerine bakıldığında bu gerçekten de çok iyi bir rakam.

Bundletool aracı ile birlikte gelecek olan yeni özellikler büyük oranda depolamayı hedefliyor. Kullanıcılar telefonlardan uygulamaları tamamen kaldırmayacak. Bunun yerine uygulamanın bir bölümü sadece geçici süreliğine beklemede kalacak. Böylece çok küçük boyutlu APK dosyaları haline gelecek.

Google, Ukrayna’daki Android telefonlarda hava saldırısı uyarıları yayınlıyor

Google yeni uygulama özelliği dosyaları son derece küçük bir hale getirerek çalışacak. GitHub üzerinden indirilip kullanılabilecek olan bu yeni özelliğin çok fazla fonksiyonel olduğunu söylemek mümkün değil. Şirket ilerleyen dönemlerde yeni güncellemeler ile birlikte entegrasyon aşamasını tamamlayacak.