Google yeni bir skandala imza attı

Yayın tarihi: 18 Ağustos 2022 Perşembe 9:00 am - Güncelleme: 17 Ağustos 2022 Çarşamba 8:58 pm

Google’ın tepe yönetiminin çalışanlarına gönderdiği mesajlar, hem tüketicilerden hem de işçi federasyonlarından tepki çekti.

Ekonomik sıkıntıların dünya geneline yayıldığı şu günlerde, işten çıkarmalar ya da işe alım süreçlerinin yavaşlatılması hatta tamamen durdurulması oldukça sık duyduğumuz konular olmaya başladı. Bugüne kadar başta Meta, Oracle, Twitter gibi büyük isimler olmak üzere pek çok teknoloji markası ya çalışanlarından bir kısmıyla vedalaşmak zorunda kaldı ya da belli bir süre yeni işe alımların yapılmayacağını açıkladı. Google ise resmiyette herhangi bir toplu işten çıkarma hamlesi yapmamış olsa da, gelişmeler önümüzdeki günlerde böyle bir şeyle karşı karşıya kalabileceğimizi gösteriyor.

 

Geçtiğimiz günlerde Google Cloud ekibinin başındaki bir yöneticinin çalışanlarına “satış performanslarınızı arttırın yoksa sokaklar kanla kaplanır” tarzında bir uyarı yaptığı iddialarıyla çalkalanan Google, şimdi de bizzat şirket CEO’su Sundar Pichai’nin çalışanların üretkenliklerini arttırmaları gerektiği yönündeki uyarısını konuşuyor.

 

Google

Her ne kadar Pichai bu uyarısının arkasında yatan nedenin çalışanların motivasyonunu arttırmak olduğunu iddia etse de, genel görüş Google’da yakın zamanda performans bazlı bir cadı avının başlayacağı yönünde.

 

Bugüne kadar herhangi bir toplu işten çıkarma olayıyla gündeme gelmeyen Google’ın çok yakın bir zamanda bu unvanından vazgeçeceği ve oldukça önemli sayıda çalışandan oluşan bir listeyle, “ekonomik sıkıntılar nedeniyle çalışanlarına veda eden şirketler” arasına adını yazdıracağı düşünülüyor.

Xiaomi 12 inceleme: Yeni amiral gemisi!