Google yapay zekada vites artırdı! Android cihazlara devrim niteliğinde özellikler geliyor

Yayın tarihi: 14 Ağustos 2024 Çarşamba 11:11 am - Güncelleme: 14 Ağustos 2024 Çarşamba 11:11 am

ABD merkezli teknoloji devi Google Android telefonlara gelecek olan yeni yapay zeka özelliklerini tanıttı. Yapay zeka konusunda önemli bir yol kateden şirket, yeni dil modelleriyle geliştirilen özelliklerini duyurdu.

Android cihazlarda uzun süredir kullanılan Google Asistan’ın yerini artık Gemini alıyor. Bu özellikle birlikte kullanıcılar, gelişmiş konuşma yeteneğine sahip yeni bir asistan uygulamasını kullanabilecek.

Google tarafından yapay zeka desteğiyle geliştirilen Gemini Live, insanlarla daha gerçekçi ve anlamlı iletişim kurulmasını amaçlıyor. Kullanıcılar, bu sayede sohbet sırasında yapay zekaya istediklerinde müdahale edebilecek, belirli konular üzerinde derinlemesine tartışabilecek. Gemini Live, örneğin, “Nasılsınız?” sorusuna daha doğal cevaplar verebiliyor. Ayrıca açık komutlar yerine genel konuşmalardan da niyetleri anlayabiliyor.

Bloomberg HT’den Hande Berktan’ın haberine göre, Google ayrıca Takvim desteğinin de yolda olduğunu açıkladı. Şirketin verdiği bir örnekte, bir kullanıcı bir konser listesinin fotoğrafını yüklüyor ve Gemini’ye takviminin boş olup olmadığını soruyor, ardından Gemini Google Takvim’i kontrol ediyor. Kullanıcının programında uygunluk varsa Gemini, o gece daha sonra bilet fiyatlarını kontrol etmek için bir hatırlatma oluşturmayı teklif ediyor.

‘BENİ EKLE’ ÖZELLİĞİ İLE FOTOĞRAFI ÇEKEN KİŞİ DE FOTOĞRAFTA YER ALABİLECEK

Şirket, fotoğraf düzenlemeye yönelik özellikleri için üretken yapay zekadan yararlandı. “Beni Ekle” özelliği, grup fotoğrafı çeken kişinin bunun bir parçası olmasına olanak tanıyor. Şirket, AR ve farklı makine öğrenimi modellerinin bir kombinasyonunu kullanıyor ve fotoğrafçıdan ilk fotoğrafı çektikten sonra birisiyle yer değiştirmesini istiyor. Telefon, ikinci kişiye görüntüyü sıfırlaması için rehberlik edecek ve yapay zeka modelleri, herkesin tek bir çerçevede yer aldığı bir fotoğraf oluşturmak için her iki çerçeveyi de yeniden hizalayacak.

GOOGLE PİXEL 9 SERİSİ YENİ TELEFONLARIN ÖZELLİKLERİ NELER?

Google ayrıca Gemini AI özellikleriyle gelen Pixel 9, Pixel 9 Pro, Pixel 9 Pro XL ve Pixel 9 Pro Fold dahil olmak üzere en yeni Pixel telefon serisini de duyurdu. Pixel 9 serisi, diğer yeni özelliklerin yanı sıra, gelişmiş bir kameraya ve doğrudan güneş ışığında daha iyi görüntüleme için yüzde 35 oranında daha parlak bir ekrana sahip.

Yapay zeka kullanımını desteklemek için Google’ın en yeni Tensor G4 işlemcisi ve 16 GB RAM ile birlikte geliyor.

Google’ın akılı telefonlarındaki yeni özellik Pixel Screenshop özelliği, kaydedilen görsellerdeki nesneleri sınıflandırmaya, kaydetmeye veya mağazalarda arayıp satın almaya yardımcı oluyor. Bu özellik tüm Pixel 9 modellerinde yer alacak.

Google Pixel 9 serisi akıllı telefonların yanında, yeni giyilebilir cihazlar da tanıtıldı. Bunların arasında, şirketin yepyeni Galaxy Watch 7 rakibi akıllı saati olan Google Pixel Watch 3 modeli de var.

GOOGLE PİXEL WATCH 3’ÜN ÖZELLİKLERİ NELER?

Google Pixel Watch 3, Android ekosistemindeki ilk UWB çip ile dikkat çekiyor. Bu çip, kullanıcıların Google’ın “Cihazımı Bul” özelliğini daha etkin bir şekilde kullanmasına olanak tanıyor. Günlük kullanımda rahatlık sağlayan bir diğer önemli özellik ise cihazın suya dayanıklılığı. Elleriniz ıslakken ya da yüzerken saati çıkarmak zorunda kalmayacaksınız. Cihazın dikkat çeken bir diğer özelliği ise Bluetooth LE Audio desteği. Bu özellik, pil ömrünü artırırken daha iyi ses kalitesi sunuyor.

GOOGLE PİXEL BUDS PRO 2’NİN ÖZELLİKLERİ NELER?

Google, merakla beklenen yeni nesil kulaklığı olan Google Pixel Buds Pro 2 modelini de tanıttı. İki yıl önce piyasaya sürülen Pixel Buds Pro’nun ardından gelen bu model, özellikle yeni Google Pixel 9 serisi amiral gemileriyle uyumlu olarak tasarlanmış. Yenilikçi özelliklerle donatılan Google Pixel Buds Pro 2, kullanıcılarına daha iyi bir ses kalitesi ve gelişmiş kullanım deneyimi sunmayı hedefliyor.

Google Meet’ten yeni özellik! Yapay zekalı not alma geliyor

ABD merkezli teknoloji devi Google Android telefonlara gelecek olan yeni yapay zeka özelliklerini tanıttı. Yapay zeka konusunda önemli bir yol kateden şirket, yeni dil modelleriyle geliştirilen özelliklerini duyurdu.

Kaynak: Bloomberg HT