Google veri hırsızlığı davası ortalığı karıştırdı

Yayın tarihi: 16 Kasım 2020 Pazartesi 8:00 am - Güncelleme: 15 Kasım 2020 Pazar 10:53 am

Uzun bir süredir devam eden ve aslında kimsenin pek bilmediği Google veri hırsızlığı davası devam ediyor. Hadi gelin dava ile alakalı tüm detaylara birlikte göz atalım.

ABD merkezli bir şirket olan ve son dönemlerde çeşitli davalarla anılan Google, veri hırsızlığı da yapmış olabilir. İnternette bu konu hakkında arama yaparsanız muhtemelen sayısız kaynak ile karşılaşmanız olası. Peki Google ne oldu da böyle bir iddia ile karşı karşıya kaldı.

Açılan davanın detaylarına bakıldığında, Android işletim sistemi aracılığıyla veri hırsızlığı yapılmış olabileceği ifade ediliyor. Bu, gerçekten de büyük bir skandal yaratabilecek bir iddia. Bazıları “Google bizi dinliyor” diyecek kadar ileriye gitse bile henüz bu konuda kanıt yok. Ancak şirketin Android arka planında veri hırsızlığı yapmış olma ihtimali yüksek.

Google’ın, cep telefonu operatörlerinden satın aldığı bazı ayrıcalıkları kullandığı ifade edildi. Hizmet Şartları ve Gizlilik Politikası değerlendirildiğinde, şirketin böyle birşey yapmaması gerekiyordu.

Google veri hırsızlığı

Google, kim olursa olsun, veri gizliliğine saygı göstermek zorunda. Aksi halde, diğer şirketler gibi o da ceza alabilir. Türkiye’den de bu ve buna benzer nedenlerle ceza alan şirket, önlem almıyor. Bazıları bunun kendiliğinden gerçekleştiğini söylese bile çoğu insan Google platformunun ceza almasını istiyor.

Gelen son sızıntılara göre; günlük değerlendirildiğinde 4,4 MB veri, ayda ise yaklaşık 130 MB veri Google sunucularına aktarılıyor. Apple işletim sistemi iOS, çok daha az sızıntı gerçekleştiriyor. Sizce Google gerçekten de bizleri bu kadar sıkı gözetliyor mu?

Koronavirüsün çocuklarda az görülme nedeni açıklandı