Google ürünlerinde kendi işlemcisini kullanacak

Yayın tarihi: 3 Eylül 2021 Cuma 8:00 am - Güncelleme: 2 Eylül 2021 Perşembe 5:07 pm

Teknoloji devi yakın zamanda Pixel 6 ve Pixel 6 Pro’da piyasaya sürülmesi planlanan Tensor adlı kendi mobil çipini duyurmuştu. O nedenle şirketin şimdi böyle bir hamle alması şaşırtıcı değil.

Google, Intel ve Qualcomm gibi tedarikçilerinden gelen yetenekler de dahil olmak üzere, bu çaba için dünyanın dört bir yanından çip mühendislerini işe alındı. Şirket, Chromebook’lar için de kendi uzmanlıklarını sergilemek istiyor olabilir.

Google

Nikkei raporuna göre Google ilhamını Apple’dan almış. Teknoloji devi iPhone, iPad ve son zamanlarda Mac bilgisayarlar için kendi çiplerini geliştiren Apple’ın izlerini takip ediyor. Apple’ın M1 işlemcisinden güç alan ilk Mac’ler ve iPad Profesyonelleri 2020’de piyasaya sürüldü. Çipli ilk iMac’ler ise bu yılın başlarında piyasaya çıktı.

Google’ın devam eden Chromebook çipinin, çoğu mobil işlemci gibi Softbank’ın ARM tasarımlarına dayandığı bildiriliyor. Şirket, işlemciyi kendisi oluşturarak, kendi ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde özelleştirebilecek ve kendi özelliklerini ekleyebilecek. Bu durum ayrıca Google’ın üçüncü taraf tedarikçilere olan bağımlılığını azaltacak, başka bir deyişle, üretimi uygun gördüğü şekilde kontrol etmesine izin verecek.

Nikkei, Google’ın Chromebook’lar için geliştirdiği işlemcileri 2023’te piyasaya sürmeyi planladığını söylüyor. Çiplerden güç alan ilk cihazlar kısa bir süre sonra piyasaya sürülebilir.

Galaxy S21 FE ile ilgili yeni bir detaylar ortaya çıktı