Google Ukrayna’ya destek vermeye devam ediyor

Yayın tarihi: 14 Mart 2022 Pazartesi 10:18 am - Güncelleme: 14 Mart 2022 Pazartesi 10:18 am

Rusya Ukrayna savaşı tüm hızıyla devam ederken, dünyanın önde gelen şirketleri taraflarını Ukrayna’dan yana seçmeye devam ediyor.

Son birkaç haftanın en önemli gündem maddesi hiç kuşkusuz Rusya ve Ukrayna arasında süren savaş. Bu durum öyle bir hal aldı ki, son üç senedir gecemizi gündüzümüzü ve hatta rüyalarımızı bile meşgul eden korona salgını bile unutuldu. Tabi bunun sebeplerinden biri, Rusya’nın Ukrayna ile yetinmeyeceği ve belki de buradan bir dünya savaşı çıkabilme ihtimalinin belirmesidir.

Bu süreç nasıl sonlanır şimdilik bilinmez ancak bu savaşta Rusya’nın karşısında Ukrayna’nın yanında olanların sayısı her gün çığ gibi artıyor. Daha önce, Rusya işgal güçlerinin faydalanmaması amacıyla Google Maps uygulamasındaki trafik yoğunluğu gibi birçok özelliği devre dışı bırakan Google, şimdi de, Ukrayna halkını hava saldırılarından önce uyaracak bir sistem geliştirdi.

 

Ukrayna

Android cihazlarda zaten var olan deprem uyarı sisteminin alt yapısı kullanılarak geliştirilen bu yeni uyarı sisteminde Google, Ukraynalı yetkililerle koordineli bir şekilde çalışarak ülkeye yapılacak hava saldırılarını Android cihazlar üzerinden kullanıcılarına bildirecek. Bu sayede, en azından sivil vatandaşın hava saldırılarından en az hasarla kurtulması ve özellikle can kaybının en aza indirilmesi amaçlanıyor.

Öte yandan Rus saldırılarının hız kesmeden devam ettiğini de söyleyelim. Ancak gittikçe hırçınlaşan Rus güçlerinin bu tavrına rağmen, ilerlemenin yavaşladığı ve hatta durma noktasına geldiği de yine savaş meydanından yayın yapan habercilerin verdiği bilgiler arasında.