Google Türkiye’de kullanıma açtı, selektörle radar uyarısı tarih oluyor

Yayın tarihi: 20 Temmuz 2024 Cumartesi 9:36 am - Güncelleme: 20 Temmuz 2024 Cumartesi 9:38 am

Google Haritalar yurt dışında 2019’dan bu yana kullanılmakta olan radar noktası bildirme özelliğini Türkiye’de de kullanıma açtı. Özellikle yoldaki kazalar, çalışmalar ile istop etmiş araçlar bile bildirebilecek.

Dünyanın en popüler navigasyon uygulaması olan Google Haritalar, sürücülerin aktif olarak kullanmaya alışmaları halinde trafiği azaltma potansiyeline sahip bir özelliği yayınladı. Söz konusu özellik sayesinde deyim yerindeyse yolda kuş uçsa diğer sürücülere haber verebileceksiniz. Aynı zamanda diğer sürücülerden de haber alabileceksiniz.

Web Tekno’da yer alan habere göre Google Haritalar’ın yeni özelliği ile bulunduğunuz yerde kaza, yavaşlama, yol çalışması, kapalı şerit, istop etmiş araç, yol üzerinde bir nesne ya da radar noktası bulunup bulunmadığını haritaya ekleyebiliyorsunuz. Böylece aynı yerden geçecek sürücüler, uygulamaya eklenen bildirimi görüp ona göre rotasını değiştirebilecek, yavaşlayabilecek ya da aracı daha dikkatli kullanabilecekler.

NASIL KULLANILIYOR?

Peki Google Haritalar’ın trafik bildirimi özelliği nasıl kullanılır?

#Adım 1: Baloncuk içinde “+” simgesine dokunun.
#Adım 2: Eklemek istediğiniz bildirime dokunun.

Yanlış bildirim eklemeniz halinde geri sayım bitmeden “Geri al” butonuna dokunun.

Öte yandan Google Haritalar yol üzerindeki radar noktalarını 2019 yılından bu yana gösteriyor. Ancak söz konusu özellik, son güncellemeye kadar Türkiye’de kullanılamıyordu. Denetim sırasında ileride radar olduğunu selektör yaparak diğer sürücülere haber verenlere para cezalarına maruz kalıyordu.

Selektörle radar uyarısına kesilen cezalarla ilgili flaş gelişme!

Kaynak: Webkeno