Google toplu taşıma hizmetlerinden pay mı alacak?

Yayın tarihi: 7 Kasım 2019 Perşembe 12:13 pm - Güncelleme: 7 Kasım 2019 Perşembe 12:13 pm

Waze uygulamasına rakip olan Google toplu taşıma uygulamasıyla dünya şehirlerinde tüm toplu taşıma hizmetlerini bünyesine almaya hazırlanıyor.

Geçtiğimiz yıl, Google’ın kuluçka servisi Area 120 tarafından geliştirilip kullanıma açılan Pigeon uygulaması toplu taşıma servisleri hakkında hem resmi verileri hem de kullanıcıların yorumlarını içeriyor.

Şimdilik sadece NewYork şehrini kapsayan uygulama nihayet genişlemeye başladı. Henüz tüm dünyaya açılmış değil ancak ABD’nin en kalabalık beş şehrini daha bünyesine aldı. Uygulamada artık Boston, Chicago, Los Angeles, San Francisco ve Washington, D.C. toplu taşıma servisleri de yer alıyor. Bu gelişme sadece şehir sakinlerinin değil, turistlerin de hayatını kolaylaştıracak.

Özellikle turistler için bu bölgelerde yapılan seyahat planları hakkında, hava durumu ve trafik sıkışıklığı gibi konularda uyarılar da oluşturan Pigeon, alternatif rotalar sunmasıyla da ilgi topluyor.

Bir Google uygulaması olmasına rağmen şu anda sadece iOS üzerinde çalışan Pigeon, beş şehre açıldıktan sonra şimdi Android üzerinde de çalışmak için hazırlık yapıyor.

Android kullanıcıları, uygulamanın web sayfasından başvuru yaparak, Android uygulamasını testi için sıraya da girebilirler.

Yakın tarihte, ABD’nin bu altı şehrine ziyarette bulunacaksınız ve toplu taşıma kullanacaksınız, Google’ın bu hizmeti hayatınızı kolaylaştırabilir.

Logitech MX518 gaming mouse inceleme