Google tarayıcılarında yüksek performans göstermeye kararlı

Yayın tarihi: 10 Mart 2022 Perşembe 9:00 am - Güncelleme: 9 Mart 2022 Çarşamba 10:48 am

Google , Chrome 99’un Mac’lerde önemli ölçüde daha hızlı olduğunu iddia ediyor.

Google, hız odaklı “yapı optimizasyon tekniği” ve iyileştirilmiş grafik işleme sayesinde, Mac cihazlarda Apple’ı geçtiğini söylüyor. Yüzde 15 daha hızlı grafiklerle Safari’den genel olarak yüzde 7 daha hızlı olduğu iddia edilen Chrome Apple’a kafa tutuyor. Hatta Google tarafından gelen açıklamaya göre yeni Chrome, Apple’ın M1 Max donanımlı bir MacBook Pro’da kendi Hızölçer karşılaştırmasında Safari’den daha iyi performans gösteriyor.

Google

Arama devi, Chrome’un 2020’nin sonlarında ilk M1 Mac’lerin geldiği zamana kıyasla yaklaşık yüzde 43 daha hızlı olduğunu ekledi. Ancak Google Anroid kullanıcılarını da unutmadı. Android kullanıcıları da anlamlı bir yükseltme görecek. Google’ın mobil işletim sistemindeki Chrome da yenilenmiş özellikler alacak. Mobil chrome “kritik” arayüz anlarına öncelik vermeyi içeren optimize edilmiş gezinme sayesinde yüzde 15 daha hızlı performans gösterecek. Ancak arama devi Mac cihazlarda Apple’ı solladığını iddia edyor. iOS cihazardaki Safari ve Chrome arasında ise henüz bir karşılaştırma iddiası yok.

 

Apple ve Google, birbirlerini yenmek ve kullanıcıları kazanmak için tarayıcı kodlarını değiştirdikçe tarihsel bir rekabet söz konusu olacak. Bu anlamda, Chrome hız artışı, rekabeti teşvik etmek için yararlı olabilir. Apple cephesinden ise bu iddialara bir yorum gelmiş değil. Ancak şirket yakında rakibine göz dağı verecek açıklamalar yapması muhtemel.

YouTube podcast yapımcılarına 300.000 dolar teklif ediyor