Google son günlerde birbirinden tuhaf haberlerle gündeme geliyor

Yayın tarihi: 20 Haziran 2022 Pazartesi 10:00 am - Güncelleme: 19 Haziran 2022 Pazar 2:59 pm

Google’ın yönetimine güçlü bir tarikatın üyelerinin sızdığı ve tarikat üyesi olmayan çalışanların önünün kesildiği iddia ediliyor.

Daha birkaç gün önce bir çalışanı tarafından bilinç kazanan bir yapay zekayı dünyadan saklamakla suçlanan Google, bu kez de bir tarikatla bağlantısı olduğu haberiyle teknoloji dünyasının gündemini meşgul ediyor.

The New York Times’ın haberine göre Fellowship of Friends adını taşıyan tarikat benzeri dini bir grup, Google’ın içine sızmış durumda. Kaliforniya merkezli bu tarikatın üyelerinin yıllar önce şirkette işe girdiği ve zamanla yükselmelerinin ardından kendi tarikatlarından daha fazla kişiyi işe alarak yavaş yavaş şirketteki varlıklarını güçlendirdikleri söyleniyor. Tarikat üyelerinden bir kısmı zaman içinde şirkette üst kademelerde görev almaya başlarken, şirkette çalışan tarikat üyesi kişilerin sayısının da son dönemde hızla arttığı iddia ediliyor.

Google

Amerikalı teknoloji devinin içine güçlü bir tarikatın üyelerinin sızmış olabileceği haberi, eski bir çalışanın şirkete dava açması sayesinde ortaya çıktı. Eskiden çalıştığı şirkete dava açan Kevin Lloyd, bu durumun farkına vardıktan sonra görmemiş gibi yapmasının mümkün olmadığını, artık bu durumdan sorumlu hissettiği için bu durumu gündeme taşıdığını söylüyor.

 

Lloyd tarafından paylaşılan bilgilere göre 2008 yılında başka bir Google çalışanı da bu durumun farkına varmış ve Fellowship of Friends tarikatına üye olmadığı için terfi alamadığı kanıtlandığı için 6.5 milyon dolar tazminat almış. Bu çalışana davayı kazandıran avukat şimdi de Lloyd’un avukatlığını yapıyor.

Fellowship of Friends adlı tarikat hakkında bilinenler kısıtlı. Ancak tarikatın liderinin Leonardo DaVinci ve Johann Sebastian Bach gibi ölmüş sanatçılarla irtibat halinde olduğunu iddia ettiği söyleniyor. İnsanların tam anlamıyla uyanık olmadığına inanan tarikat üyeleri, gerçek anlamda uyanık bir bilince ulaşmanın yolunun sanat ve sanat eserleri olduğuna inanıyor. Özellikle Kaliforniya’da bu tarz yeni çağ tarikatlarından çok sayıda bulunuyor. Bu yüzden kulağa çılgınca gelen bu iddialar pekala doğru olabilir.

Instagram, TikTok gibi tam ekran formatına geçebilir