Google, Rusya’nın Duma TV YouTube kanalını engelledi

Yayın tarihi: 11 Nisan 2022 Pazartesi 11:00 am - Güncelleme: 10 Nisan 2022 Pazar 4:46 pm

Reuters’e göre Google, Rusya’nın Duma TV YouTube kanalını engelledi. Cumartesi günü şirket, platformu hizmet şartlarını ihlal ettiği için “sonlandırdığını” söyledi.

Bir Google sözcüsü, “Bir hesabın Hizmet Şartlarımızı ihlal ettiğini tespit edersek uygun eylemi yaparız” dedi. “Ekiplerimiz herhangi bir güncelleme ve değişiklik için durumu yakından izliyor” açıklamaları eklendi. Şirket, Şubat ayı sonlarında Ukrayna’yı işgal etmesinin ardından Rusya’ya uygulanan yaptırımlara uymayı taahhüt ettiğini de sözlerine ekledi. Rusya’nın Roskomnadzor telekom düzenleyicisi bu hareketi kınadı ve Google’a Duma TV’nin YouTube erişimini derhal geri yüklemesini emretti. Şirket, “Batı’nın ülkemize karşı başlattığı bilgi savaşında belirgin bir Rus karşıtı tutuma bağlı kalınıyor” ifadelerini kullandı. dedi.

Duma TV

Rus makamlarından gelen yanıt, YouTube’un ülke içinde kısıtlamalarla karşılaşan en son Batılı internet hizmeti olabileceğini öne sürüyor. Ukrayna’daki savaşın 24 Şubat’ta başlamasından kısa bir süre sonra Rusya, Twitter’a erişimi engellemek için harekete geçti. Mart ayında Facebook ve Instagram’ı kapattı, ancak sohbet uygulamasının Rus vatandaşları arasındaki popülaritesi nedeniyle WhatsApp’ı engellemedi. Daha sonra, şirketin Ukrayna’da ve bir avuç başka ülkede şiddet çağrılarına geçici olarak izin vereceğini açıklamasının ardından, Meta’ya ait hizmetleri “aşırılıkçı” faaliyetlerden suçlu buldu. Rusya ve Ukrayna savaşı devam ederken özellikle batılı ülkelerden Rusya’ya karşı yaptırımlar gelmeye devam ediyor. Hal böyle olunca da Rusya da karşı atağa geçmiş durumda desek yanlış olmaz.

Apple iPhone X konusunda geri adım attı