Google Rusya iflas ediyor

Yayın tarihi: 21 Mayıs 2022 Cumartesi 11:30 am - Güncelleme: 20 Mayıs 2022 Cuma 10:53 pm

Google Rusya, banka hesaplarına Rusya tarafından el konulmasının ardından iflasını ilan etmek üzere olduğunu açıkladı.

Bildiğiniz gibi Rusya’nın Ukrayna’yı işgali özellikle batı dünyasında ciddi yaptırımları beraberinde getirdi. Bu yaptırımların bir parçası olarak pek çok teknoloji ve internet şirketi de Rusya’daki faaliyetlerine son verdi ya da buradaki ticari faaliyetlerini azalttı. Şubat ayında başlayan savaş sonrasında Rusya’daki ticari faaliyetlerinin büyük bölümünü durduran bu şirketlerden biri de Amerikalı teknoloji devi Google’dı.

Google Rusya’daki ticari faaliyetlerinin ve ortaklıklarının önemli bir bölümünü sonlandırmış olsa da arama motoru, YouTube, Gmail ve Google Haritalar gibi hizmetlerini Rusya’daki kullanıcılara sunmaya devam etti. Bunun içinde Rusya’daki ofisini kapatmadı. Ancak gelen son haberler, bu ofisi bundan sonra açık tutmanın mümkün olmayabileceğini gösteriyor.

Google Rusya,

 

Google’ın Rusya departmanı, devletin banka hesaplarına el koymasının ardından bir açıklama yayınlayarak iflaslarını ilan etmek üzere olduklarını duyurdu. Google tarafından yapılan açıklamada, Rusya departmanının banka hesaplarına el koyulduktan sonra Rusya’daki ofisi işletmenin imkansız hale geldiği belirtildi. Bu durumdayken Rusya’daki çalışanlarına maaş ödemenin ya da alışveriş yaptıkları kişi ve kurumlara ödemelerini yapmanın mümkün olmadığına dikkat çekildi.

Rusya bu hafta bir açıklama yaparak, YouTube’u yasaklama gibi bir planı olmadığını açıklamıştı. Ancak Google Rusya’nın iflasını açıklaması, ülkede sunulan Google hizmetlerinde aksaklıklara sebebiyet verebilir. Google’ın bu durumu nasıl idare edeceği merak konusu olmaya devam ediyor.

Xiaomi Mi TV Stick 4K ile televizyonunuzu güncel bir akıllı TV’ye çevirin