Google Pixel yeni bir özellik alıyor

Yayın tarihi: 6 Haziran 2021 Pazar 8:30 am - Güncelleme: 4 Haziran 2021 Cuma 11:22 pm

Google Pixel Tips uygulamasında yapılan bir güncelleme, Pixel kamera uygulamasının yeni bir özellik kazandığına dair ipuçları gösteriyor. Bu, özellikle Pixel sahiplerinin gece gökyüzünün veya ay ışığının aydınlattığı manzaraların uzun pozlama fotoğraflarını çekmesine olanak tanıyan Astrofotografi kamera özelliği için olacak.

Salı öğleden sonra Google, Pixel Telefonlar için sürüm 3.4.0.373287606 isimli bir güncelleme sunmaya başladı. Bu güncellemeden sonra yeni “ipuçlarının” çoğu uygulamada henüz yayınlanmamış olsa da, Google Kamera ile ilgili yeni bir ipuçları çıktı. Buradaki kilit kısım, hızlandırılmış bir video çekmenin Pixel’in mükemmel astrofotografi yetenekleriyle birleşimini öneren “Astrotimelapse“. Varsayımlar doğruysa, özellik potansiyel olarak yıldızların gece gökyüzündeki hareketlerini kaydetmenize olanak sağlayabilir. Keşfedilen diğer tek ayrıntı, “Astrotimelapse” hakkında bilgi göstermeden önce Pixel Tips uygulamasının Google Kamera uygulamasının 8.2.3 sürümünü kullanıp kullanmadığınızı kontrol etmesi.

Google Pixel

 

9to5Google’a göre Pixel Tips Uygulaması yakın zamanda güncellendi. bu güncelleme rutin olarak Google’ın periyodik Özellik Düşürme güncellemesinden önce geliyor. Pixel Tips Uygulamasındaki kod, Google Kamera’ya yeni bir “Astrotimelapse” özelliğinin gelebileceğine dair bir ipucu içeriyor. Adı da”Camera Astrotimelapse Setting Controller”. Özellik, kullanıcıların yakında hareketli bir gökyüzü ile gece sahneleri çekebilecekleri anlamına geliyor. 9to5Google, Google Kamera güncellemesinin Özellik Düşüşü ile mutlaka ilişkili olmayabileceğini, bu nedenle Play Store aracılığıyla bir Google Kamera güncellemesi gelene kadar beklememiz gerekebileceğini söylüyor.

Netflix Jupiter’s Legacy hayranlarından tepki çekecek bir karar aldı