Google Pixel Watch rakiplerine dağı veriyor

Yayın tarihi: 15 Mayıs 2022 Pazar 9:00 am - Güncelleme: 13 Mayıs 2022 Cuma 4:01 pm

Pixel Watch, derin Fitbit entegrasyonunun yanı sıra Asistan, Ev, Haritalar ve Cüzdan dahil olmak üzere birçok Google uygulamasına sahip olacak.

Google tarafından üretilen donanım ve yazılıma sahip ilk akıllı saat geliyor. Google, Çarşamba günü düzenlediği I/O geliştirici konferansında, bu sonbaharda Pixel 7 (ve muhtemelen yeni bir Apple Watch) ile birlikte gelmesi planlanan Pixel Watch’ı resmen duyurdu.

 

Bu yeni giyilebilir cihaz, tasarım cephesinde, kubbeli dairesel bir yüz, dokunsal bir taç, geri dönüştürülmüş paslanmaz çelik kasa ve özelleştirilebilir kayışlara sahip olacak. Google Kıdemli Başkan Yardımcısı Rick Osterloh, etkinlikte yaptığı açıklamada, saatin, daha akıcı navigasyonlar ve akıllı bildirimler içeren “gelişmiş” bir kullanıcı arayüzüne sahip Wear OS’la çalışacağını söyledi.

Pixel Watch uygulamalar açısından, Osterloh’a göre, “derin” Fitbit entegrasyonunun yanı sıra Asistan, Ev, Haritalar ve Cüzdan dahil olmak üzere, doğal olarak, birkaç Google özelliğine de sahip olacak.

Pixel Watch

Saat sesli olarak etkinleştirildiğinden, Google Asistan’dan hava durumu tahminini ve daha fazlasını istemek mümkün olacak. Google Haritalar ile, bisiklet sürerken bile, telefona dokunmaya gerek kalmadan doğrudan saatten yol tarifleri takip edilebilecek. Wear OS’da Google Cüzdan, ödeme kartları desteğiyle, mağazalarda bileğe yapılacak bir dokunuşla ödeme yapılabilecek. Wear OS için yayınlanacak yeni bir Google Home uygulaması ile de ampuller, güvenlik kameraları ve termostatlar dahil uyumlu akıllı ev cihazları saatten kontrol edilebilecek.

 

Sağlık ve fitness tarafında, Pixel Watch sürekli kalp atış hızı izlemeyi ve otomatik uyku izlemeyi destekleyecek, ayrıca Fitbit’in Aktif Bölge Dakikaları metriğini destekleyen ilk Wear OS cihazı olacak.

Google’ın şu anda Pixel Watch hakkında resmi olarak söyledikleri bunlarken. Osterloh önümüzdeki aylarda daha fazla ayrıntı sözü verdi.

TikTok çılgınlığı Uluslararası Uzay İstasyonu’na da ulaştı