Google Pixel Temmuz güncellemesini aldı

Yayın tarihi: 9 Temmuz 2021 Cuma 8:00 am - Güncelleme: 8 Temmuz 2021 Perşembe 3:42 pm

Yeni bir ayın başlaması, Android cihazlar için yeni bir güvenlik yamasını almak anlamına geliyor. Ancak, Temmuz güvenlik güncellemesi Google Pixel telefonlara normalden daha geç sunulacak.

Desteklenen bir Pixel telefonunuz varsa, Temmuz güncellemesini almış olmanız gerek. Gelen güncelleme, cihazınızdaki güvenlik açıklarını giderecek. Ek olarak, Pixel cihazlar ayrıca “belirli ağlarda” VoLTE desteği alacak. Volte desteği, Aynı anda veri ile ses kullanımına olanak tanıyan bir 4.5G hizmetidir. HD kalitede görüşmeler yapmayı sağlayan Voice Over LTE (Volte) servisi, ülkemizdeki telefon operatörlerinin verdiği bir telekomünikasyon servisidir.

 

Google Pixel

Her zaman olduğu gibi, Google’ın yazılım güncellemeleri oldukça yavaş yayılıyor. Bu nedenle tüm Pixel cihazların bildirim alması biraz zaman alacaktır. Sizin cihazınızın güncelleme alıp almadığını kontrol etmek için cihazınızın Ayarlar, Güncelleme kısmını manuel olarak kontrol edebilirsiniz. Google en son Pixel 5 cihazını sundu. Google’ın yeni amiral gemisi akıllı telefonu Pixel 5, oldukça iyi bir deneyim sunuyor. Cihaz 6.0 inç boyutunda 1080 x 2340 piksel çözünürlük sunuyor ve 19,5:9 en boy oranıyla sahip. Google, Pixel 5’te amiral gemisi akıllı telefonlarda pek de görmediğimiz Qualcomm Snapdragon 765G yonga setini kullanıyor.

Elon Musk kripto para paylaşımı yine ortalığı karıştırdı: Spekülasyona doymadı