Google Pixel 6 modelini satışa sunacağı ülkeleri açıkladı

Yayın tarihi: 5 Ağustos 2021 Perşembe 9:00 am - Güncelleme: 3 Ağustos 2021 Salı 11:26 pm

Uzun bir süredir mobil pazarda faaliyetlerini sürdüren Google, hala beklenilen seviyelere ulaşmış değil. Android ile koca bir pazara adeta hükmeden yazılım devi, mobil telefon üretiminde ise sınırların çok gerisinde yer alıyor.

Normal şartlarda Google’ın Apple’a rakip olmasını bekleyebilirsiniz. Fakat gerçeğe baktığımızda durumun pek de böyle olmadığını görüyoruz. Sınırlı bölgelerde satışa sunduğu Pixel modelleriyle, kısıtlı bir kitleye hitap eden Google, bu tutumunu Pixel 6 modeinde de devam ettirecek.

Google Pixel 6

Son dönemde Türkiye’nin pek çok akıllı telefon üreticisi için cazip bir bölge olması, Pixel 6 modelinin ülkemizde de satışa sunulacağı yönündeki iddiaları kuvvetlendirmişti.

Fakat Google geçtiğimiz gün Pixel 6’nın satılacağı ülkeleri açıkladı. Avustralya, Kanada, Fransa, Almanya, Japonya, Tayvan ve Birleşik Krallık’ta satışa sunulacak olan Pixel 6, yine Türkiye ve çevresine uğramayacak.

Dürüst olmak gerekirse Google’ın bu kafayla dünya devi olması ya da Apple’a kafa tutması çok zor. Google eğer mobil pazarda önemli bir isim olmak istiyorsa, öncelikli olarak pazar ağını genişletmek zorunda. Aksi takdirde Apple ile arasındaki fark daha da açılacaktır. Gerçi buradan bakınca Google’ın mobil pazarda söz sahibi olmak gibi bir derdinin olmadığı anlaşılıyor. Fakat bu da başka bir içerik konusu.

Nintendo Switch Pro iddialarını yalanladı