Google, Pixel 5a ‘ya çok güveniyor

Yayın tarihi: 24 Şubat 2021 Çarşamba 7:00 am - Güncelleme: 23 Şubat 2021 Salı 1:11 pm

Google’ın uygun fiyatlı akıllı telefon serisinin bu yıl Google Pixel 5a ile büyümesi bekleniyor. Bugün yaklaşan cihazı gösteren birkaç görüntü sızdırıldı. Görünen o ki cihazın tasarımında pek bir değişiklik yok.

Öyle ki, geçen yıl Pixel 5 ile birlikte piyasaya sürülen Pixel 4a 5G’den cihazı ayırt etmek gerçekten zor. Pixel 5a’nın 156,2 x 73,2 x 8,8 mm (kamera çıkıntısında 9,4 mm) boyutlarında olduğu söyleniyor. Bu boyut, cihazı Pixel 4a ve Pixel 4a 5G arasında bir yerde konumlandırıyor. Ancak boyutları bakımından ikincisine öncekinden daha yakın. Görünüşe göre Pixel 5a, muhtemelen bir kez daha plastik olacak yekpare bir yapıya sahip olacak. Ekran, ince çerçeveli ve 6.2 “FHD + OLED’dir.

Pixel 5a

Gördüğünüz gibi, öne bakan kamera, panelde sola hizalı bir delik açma kısmının içinde yerleştirilmiş. Arkadaki çift kamera, Pixel 4a 5G’nin sahip olduğu ile benzer görünüyor. 3,5 mm kulaklık girişi ise iyi durumda. Parmak izi sensörü hala arkada ve stereo hoparlörler de mevcut.  Şu anda bu cihazın Pixel 4a 5G’den ne kadar farklı olduğunu söylemek zor. Ancak henüz dahili donanım veya fiyatlandırma hakkında hiçbir şey bilmiyoruz. Bu yıl aldığımız tek A serisi Pixel buysa, daha küçük Pixel telefonların hayranları kesinlikle memnun kalmayacak.

Yeni cihaz hakkında şimdiye kadar bildiğimiz tek şey bu. Ancak yakın zamanda bilinenler çoğalıp bilgiler netleşecektir.

Samsung AR gözlüklerine yönelik görüntüler paylaşıldı!