Google Pixel 4a modeli hakkında yeni bilgiler geldi

Yayın tarihi: 18 Ocak 2020 Cumartesi 4:44 pm - Güncelleme: 18 Ocak 2020 Cumartesi 4:44 pm

Google, geçtiğimiz yılın sonlarına doğru Pixel 4 ve Pixel 4 XL modelleri ile karşımıza çıkmıştı. 1.000 dolar bandındaki bu amiral gemisi modelleri, Android cephesinde fiyatından dolayı rekabet için pek uygun değildi. Google, telefon pazarında daha rekabetçi modeli olan Pixel 4a modeli ile çok yakında karşımıza çıkacak. Bugün ise bu model hakkında yeni bilgiler geldi.

AOSP’de ortaya çıkan sunfish kod adı ile Pixel 4a modelinde Snapdragon 730 yonga setinin kullanılacağı kesinleşti. Android 10 ile gelecek olan telefonda minimumda 4 GB RAM’in yer alacağı söyleniyor. Daha büyük ekranlı Pixel 4a XL modelinde 5G destekli Snapdragon 765 yonga setinden besleneceği aktarılan bilgiler arasında yer alıyor.

Ana modeller çift kamera kurulumu ile gelirken, bu model fiyatı uygun tutmak adına tek kamera ile gelecek. Ancak bu kamera yazılım ile portre efekti yapabilecek.

Google Pixel 4a

Ekran konusunda OLED panel kullanmasını beklediğimiz Google’ın bu modeli 600 dolar bandında satışa sunması bekleniyor. Türkiye’de maalesef ki hala satılmayan Pixel ailesinin daha uzun süreler ülkemize gelmeyeceği söyleniyor.

iPhone ve iPad’e ebeveyn denetimleri nasıl kullanılır?

Google’ın rakipleri, Apple’ın iPhone 11 atağı ile sadece Android olmaktan çıktı. 699 dolar bandında yer alan iPhone 11 ile mücadele etmek isteyen Google, bir sürpriz yapıp bu modeli 500 dolar banından da satışa sunabilir.