Google perakende mağazasını New York’ta açacak

Yayın tarihi: 22 Mayıs 2021 Cumartesi 9:30 am - Güncelleme: 21 Mayıs 2021 Cuma 5:59 pm

Google, kendine özel bir perakende satış alanı açmak için pop-up mağazaların ötesine geçiyor. İnternet devi, Manhattan’ın Chelsea bölgesinde bu yaz açılacak olan ilk perakende mağazasını açma planlarını açıkladı.

New York City mağazasında, doğrudan satın alabileceğiniz veya çevrimiçi sipariş olarak alabileceğiniz Pixel, Nest ve Fitbit donanımı bulunacak. Apple’ın mağazalarında olduğu gibi, yeni gelenlere yardımcı olacak atölyelerin yanı sıra destek personeli de olacak. Ve evet, Google hala bir salgın olduğunun farkında. Mağaza, sağlık sorunları göz önünde bulundurularak tasarlandı ve Google yine de maskeler, sosyal mesafe ve el temizliği gibi konulara dikkat edecek. Şirket ayrıca gün boyunca kapasiteyi ve temiz alanları koruyacak. ABD’nin COVID-19 aşılarındaki ilerlemesi göz önüne alındığında bir süre ziyaretçi sayısının fazla olmaması gerekli.

Google

 

Google, konumu NYC olarak seçmesinin “doğal bir uzantı” olarak geliştiğini söyledi. Şirket, perakende başlangıcı, donanım stratejisinde “önemli bir sonraki adımdı” şeklinde konuştu. Geri bildirime dayalı olarak gelecekteki deneyimleri şekillendirmesi bekleniyordu. Mağaza, sağlık kaygıları nedeniyle birçok kişinin perakende satıştan hala uzak durduğu bir zamanda bir kumar. Ancak yine de gelmesi şaşırtıcı değil. Apple, üçüncü taraf perakendecilerden alamadığı performans sebebiyle kendine ait ilk mağazalarını açtı ve bu durum sonunda 2000’li yıllarda şirketin rönesansının anahtarı haline geldi. Google, bu başarıya dayanarak hareket etmiyor ancak bu mağazaların donanımları hakkında farkındalık yaratacağını ve uzun vadede satışlarını artıracağını umuyor.

Redmi Note 10 5G serisi 26 Mayıs’ta piyasaya sürülecek