Google Nearby Share ile o sözünü tuttu

Yayın tarihi: 7 Ağustos 2020 Cuma 8:30 am - Güncelleme: 6 Ağustos 2020 Perşembe 12:03 pm

Google Nearby Share ile Android kullanıcılarının işini kolaylaştıracak

Google Nearby Share uygulamasıyla, Apple AirPod’a benzer özellikleri Android ekosistemine kazandırmış oluyor. İsmiyle fonksiyonunu açıklayan uygulama, yakındaki Android telefonlarla dosya paylaşımı yapmayı sağlıyor.

Şimdilik sadece birkaç Pixel ve Samsung telefon modellerinde çalışacak olan Nearby Share uygulaması yakında diğer Android modellerine de ulaşacak.

 Google Nearby Share

Nearby Share uygulaması, Android telefonları ve yakında ChromeBooks laptopları arasında, yakın bölgedeyken veri/dosya paylaşılmasını sağlayacak. Kullanıcılar Bluetooth veya Bluetooth Low Energy, WebRTC veya peer-to-peer WiFi bağlantısı üzerinden de veri paylaşabilecek. Bu sayede, kullanıcılar internete bağlı olmasalar da dosya paylaşabilecekler.

Uygulamanın kullanıcılar, yakın bölgedeki tacizcilerden korunmak için de mahremiyet seçeneklerine sahip olacaklar. Böylece kendileri istenmediği sürece yabancılar onların telefonlarını göremeyecek. Ayrıca dosya alıp verme seçenekleri de kullanıcıların güvenlik onayı ile gerçekleşecek.

Android kullanıcıları yeni uygulama sayesinde hem telefonlar hem de laptoplar arasında dosya alışverişini çok daha hızlı ve pratik bir işleme çevirmiş olacak.

Peki siz bu uygulama hakkında ne düşünüyorsunuz? Android ekosisteminde, Airpod kadar pratik ve kullanışlı bir şekilde çalışması mümkün mü? AirPod, iOS cihazlar arasında seçicilik yapmadan çalışırken, Android sistemler çok sayıda marka ve modelden oluştuğu için uygulamanın kullanıcılarının uyumlu telefonlar kullanması gerekecek.

Volvo XC90 ve Range Rover kaza yaptı! İşte sonuç!