Google, Material Design arayüz öğelerinde değişiklik yapacak

Yayın tarihi: 15 Ekim 2021 Cuma 9:30 am - Güncelleme: 14 Ekim 2021 Perşembe 6:17 pm

2014’te tanıtılan Material Design, Google’ın şirket içi tasarım dilidir. Şirket, uygulamalarının ve hizmetlerinin görünümünü ve verdiği hissi çeşitli platformlarda birleştirmek için bu hizmeti kullandı. Şirketin iOS tasarım şefi Verkoeyen’e göre, Google, iOS’ta “ayırt edici” bir Google deneyimi oluşturmanın ne anlama geldiğine dair “derin bir değerlendirme” yaptı.

Şirket bu yılın başlarında açık kaynaklı iOS Malzeme bileşeni kitaplıklarını bakım moduna geçirdi. Ortaya çıkan sonuç, UIKit’in tasarım dilindeki boşlukları doldurmak için yaklaşık on yıl önce oluşturmaya başladığı özel öğelerin çoğunun artık gerekli olmaması. Verkoeyen konuyla ilgili olarak, “SwiftUI’nin tanıtımı ve iOS 14+ sürümündeki önemli UIKit geliştirmeleriyle, küçük bir kod miktarıyla harika bir markalı deneyim oluşturmak hiç bu kadar kolay olmamıştı” dedi.

 Material Design

 

UIKit’e geçişle birlikte Verkoeyen, ekibinin özel kod oluşturmak için daha az zaman harcayacağını ve bunun neticesinde daha hızlı ve daha sık sürümlerin geleceğini umuyor. Ek olarak, UIKit kullanımı şirketin yazılımını iOS’a daha sıkı bir şekilde entegre etmesine izin verecek. Bu durum kullanıcılar için bir fark oluşturmayacak. Şimdilik kullanıcıların uygulamaları kullanmaları tarafında bir fark yaratmayacak olan gelişme sadece Google’ın Materyal tasarımındaki değişikliğe işaret ediyor gibi görünüyor. Apple’dan ise konuyla ilgili bir yorum gelmedi.

Korkutan tablo aşılama oranı azaldı!