Google yeni mağazasını tanıttı

Yayın tarihi: 18 Haziran 2021 Cuma 7:00 am - Güncelleme: 18 Haziran 2021 Cuma 9:18 am

Google, geçen ay New York’ta ilk kalıcı mağazasını açma planlarını duyurmuştu ve bugün şirket, mağazayı bir blog yazısında resmi olarak duyurdu.

Yeni mağaza açılışı beklentisiyle Google, mağazanın içine, düzenine ve tüm mekanlarına bir bakış sunuyor. Google’ın Blog gönderisinde şirket, mağazanın malzemelerinin, mobilyalarının ve demirbaşlarının hepsinin sürdürülebilirlik göz önünde bulundurularak düşünüldüğünü açıklıyor. Şirket konuyla ilgili “Duvarlardaki kaplama yumuşak gri sorumlu kaynaklı hickory’dir, her aydınlatma armatürü enerji tasarrufludur ve özel mantar ve ahşap mobilyalarımız Greenpoint, Brooklyn’den yerel bir usta tarafından yapılmıştır.” ifadelerini kullandı.

Google’ın mağazaya girenler için amacı, “ürünlerimizin yararlılığını deneyimlemeye odaklanan aydınlık bir alan bulmak”. olarak açıkladı. Müşterinin Google’ın “Hayal Alanı” dediği şeyle etkileşime girebileceği mağazanın girişinin yakınında 17 metrelik bir cam yapı bulunuyor. Burada oluşturulan ilk deneyim, söylediklerinizi aynı anda 24 dile çevirecek olan Google Çeviri’ye dayanıyor. Mağazanın diğer alanları, kendinizi evinizdeymişsiniz gibi sıcak ve rahat hissettiren mekanlarda Google’ın deneyimlerini test etmeyi amaçlıyor.

Mağaza, kullanıcıların en yeni Pixel telefonları, Pixelbook cihazlarını ve ayrıca Nest Home ve Fitbit ürünlerini kontrol edebilecekleri etkileşimli uygulamalı alanlara sahip olacak .Atölyeler ve etkinlikler için ayrılmış bir alanın yanı sıra insanların kendilerini kaptırabileceği ve Google’ın deneyimlerini test edebileceği “Korumalı Alanlar” olacak. Simüle edilmiş bir oturma odasında bir Nest Sandbox, Stadia oyunlarını yayınlayabileceğiniz bir Stadia Sandbox ve Pixel kameralarla oynayabileceğiniz bir Pixel Sandbox olacak. Müşteriler, deneyimlerin yanı sıra yerinde Pixel onarımları için gelebilecekler. Mağaza, Google’ın Chelsea’deki ofis binasının sokak seviyesinde yer alacak. Bina Chelsea Market’in bitişiğinde ve Google Store 15. Cadde ile 9. Cadde’nin kuzeydoğu köşesinde olacak.

Spotify Greenroom özelliğini piyasaya sürdü! Clubhouse’a rakip olacak