Google, kullanıcıların parasını çalmayı amaçlayan bir reklamı yanlışlıkla onayladı

Yayın tarihi: 18 Ocak 2022 Salı 9:00 am - Güncelleme: 17 Ocak 2022 Pazartesi 8:38 pm

Son sızan raporlara göre Google, kullanıcıların parasını çalmayı amaçlayan bir reklamı yanlışlıkla onayladı. Şirket sahte bir hediye kartı için oluşturulan bir reklamı istemeden onayladı.

Bir Reddit kullanıcısı, mobil cihazlarda Google “hediye kartı bakiyesi” araması yaparken bu hatayı fark etti. Görünüşe göre onaylanan reklam aslında bir dolandırıcılık sistemine ait. Reklamın açıklaması, hediye kartı bakiyenizi “hemen” kontrol etmenizi söylüyor. Ancak tıklandığında kullanıcıların parasını çalmaya yönelik bir sistem açığı oluşturuyor. Kullanıcılar yeterince dikkatli olmazsa yanlışlıkla hediye kartınızın numarasını ve güvenlik kodunu buraya girerek kartlarının çalınmasına neden olabilir.

hediye kartı

 

Hediye kartı dolandırıcılığı artıyor gibi görünüyor. Geçen yıl, Federal Ticaret Komisyonu (FTC), hediye kartı dolandırıcılığı kurbanlarının 2021’in ilk dokuz ayında toplam 148 milyon dolar – 2020’nin tamamından fazla – kaybettiğini bildirdi. Hedef hediye kartları, görünüşe göre FTC olarak dolandırıcıların tercih ettiği kartlar. Veriler, insanların geçen yıl 35 milyon dolarlık Target hediye kartlarıyla dolandırıldığını gösteriyor; bu, diğer herhangi bir hediye kartı markasının iki katından fazla. FTC tarafından belirtildiği gibi, hediye kartı dolandırıcılığı genellikle telefon üzerinden gerçekleşiyor. Dolandırıcı Google veya Amazon gibi bir şirketin çalışanı gibi davranarak kurbandan ödeme yapmasını talep ediyor. Bununla birlikte, bunun gibi sahte bakiye denetimi siteleri Google reklamları olarak gizleniyor. Bu açıklar sayesinde insanlar her gün kandırılabiliyor.

Beren Saat transparan kıyafetiyle sosyal medyada olay oldu