Google Koronavirüs aramaları çok ciddi bir artış gösterdi

Yayın tarihi: 14 Nisan 2020 Salı 9:33 am - Güncelleme: 14 Nisan 2020 Salı 12:20 pm

 Birçok kullanıcı kendisindeki ilk belirtilerin mevcut virüs belirtileri olup olmadığını görmek için sürekli olarak Google Koronavirüs aramaları gerçekleştiriyor.

Yapılan araştırmalarda Google koronavirüs aramaları ile salgının yayılışı arasında çok ciddi bir benzerlik olduğu ortaya atıldı. Bunu basit bir örnekle açıklayan araştırmacılar, küçük bölgelere veya büyük ülkelere göz atabiliyor. Örneğin herhangi bir bölgede bu virüs türünün neden olduğu belirtiler çok aranıyorsa, muhtemelen hastalık da aynı oranda yayılım gösteriyordur.

Google Koronavirüs

Londra Üniversitesi Akademisi’nden bilgisayar bilimcisi Vasileios Lampos ve diğer araştırmacılar, Google aramaları ile salgın arasında çok ciddi bir bağın olduğunu ortaya koydu. Özellikle de salgının giderek arttığı bölgelerde daha fazla arama yapıldığı fark edildi.

Bildiğiniz üzere şu anda ABD’nin New York eyaletinde çok ciddi bir virüs salgını mevcut. Bu salgın meydana gelmeden önce birçok kişinin koku alamıyorum gibi aramalar yaptığı ortaya çıktı. Koronavirüs belirtilerinden birisi de insanların koku alma ile ilgili sorun yaşamasıdır. Eğer yetkililer herhangi bir bölgede virüs ile ilgili belirtilerin çok arandığını fark ederse, muhtemelen orada yakında salgın başlayacaktır.

Yapılan bütün Google aramaları önceden tespit edilirse, bazı salgılar önlenebilir. Bunun farkında olan yetkililer, Google aramalarına daha fazla önem göstermeye başladı. Sizce bu yöntem gerçekten de işi yarayabilir mi?