Google katlanabilir telefon bir kez daha ertelendi

Yayın tarihi: 27 Mayıs 2022 Cuma 8:30 am - Güncelleme: 26 Mayıs 2022 Perşembe 10:16 pm

Bildiğiniz gibi akıllı telefon pazarındaki bir sonraki trendin katlanabilir telefonlar olması bekleniyor. Bu yüzden Samsung ve Google gibi şirketler bu teknolojiye büyük yatırımlar yapıyor. Hatta Apple bile katlanabilir iPhone ve iPad ekranları üretmek için çalışmalara başlamış durumda.

Özellikle Samsung bu alanda ciddi yol kat etmiş ve katlanabilir ekrana sahip telefonlarını çıkarmaya başlamış olsa da rakipleri bu konuda sıkıntı yaşamaya devam ediyor. Katlanabilir ekran konusunda planlarının gerisinde kalan bu şirketlerin başında ise Google geliyor.

Katlanabilir ekrana sahip ilk Pixel telefonu bu yıl kullanıcılarla buluşturmayı hedefleyen Google katlanabilir telefon projesini bir kez daha ertelemek zorunda kaldı.

katlanabilir telefon

 

Google’ın kısa süre önce gerçekleştirdiği Google I/O etkinliğinde katlanabilir bir telefondan bahsetmemiş olması bu cihazın bir kez daha ertelenmiş olabileceğini düşündürmüştü. Bugün gelen haberlerle birlikte bu şüpheler doğrulanmış oldu. The Elect’in haberine göre Google katlanabilir telefon projesini bir kez daha erteledi.

Katlanabilir telefonun Google’ın umduğu kadar hazır olmadığı, bu yüzden erteleme kararı alındığı söyleniyor. Telefonun şu anki haliyle Galaxy Z Fold gibi rakipleriyle yarışamayacağını düşünen Google’ın telefonu erteleme kararı aldığı belirtiliyor.

Öte yandan Google’ın katlanabilir telefonunda kullanacağı parçaların siparişini iptal etmesi de bu iddiaları doğruluyor. Google’ın bu telefonu 2023’te çıkarıp çıkaramayacağını bekleyip göreceğiz.

Xiaomi 13 ve 13 Pro beklenenden önce çıkabilir