Google karşınıza çıkan reklamlarla ilgili bilgilendirme yapacak

Yayın tarihi: 25 Eylül 2021 Cumartesi 8:30 am - Güncelleme: 24 Eylül 2021 Cuma 12:46 pm

Hiç tanımadığınız bir şey hakkında reklam gördünüz diyelim. Ürünün gerçek mi yoksa dolandırıcı ürünü mü olduğunu anlamak ilk bakışta zor olabilir. Google da bu konuya bir çözüm bulmuş.

Yakında internette gördüğünüz reklamlar hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz. Google, “bu reklam hakkında” bölümünde yalnızca doğrulanmış bir pazarlamacı hakkında daha fazla ayrıntı sağlamakla kalmayıp, aynı zamanda şirketin son 30 gün içinde yayınladığı reklamları gösteren reklamveren sayfaları sunacak. Hala şüpheleniyorsanız, söz konusu reklamı bildirebilirsiniz. Reklamverenler için yeni bir dönem başlayacak diyebiliriz. Kullanıcı deneyimi açısından güveni ön planda tutan Google karşınızda çıkan reklamlarla ilgili kullanıcıları bilgilendirmeye başlayacak.

Google

 

Sayfalar ve reklam geçmişleri “önümüzdeki aylarda” ABD’de test edilmeye başlayacak. Özellik 2022 boyunca aşamalı olarak diğer ülkelere de ulaşacak. Google ayrıca daha fazla veri paylaşmanın yollarını “keşfetmeye devam edeceğini” söyledi. Bu özellik daha bilinçli çevrimiçi alışveriş kararları vermenize yardımcı olabilir.

Gördüğünüz bir reklama gitmeden önce reklamverenin kim olduğunu görmek yararlı olacaktır. Söz konusu reklamverenin geçmiş etkinliklerinin de görülmesi güvenilir olup olmayacağını anlamanız konusunda kesinlikle yardımcı olacak diyebiliriz. Özellik tüm testlerin yolunda gitmesiyle birlikte daha geniş bir sürümde herkese sunulacak. İlk olarak ABD’de test edilecek olan özellik önümüzdeki yıldan itibaren ülkemizde de kullanıma sunulacaktır. Böylece online alışverişler daha güvenli hale gelecek.

Apple CEO’su Tim Cook’tan bilgi sızdıran çalışanlar hakkında açıklama