Google İsrail’le yapılan anlaşmayı protesto eden 28 çalışanını kovdu!

Yayın tarihi: 18 Nisan 2024 Perşembe 1:48 pm - Güncelleme: 18 Nisan 2024 Perşembe 1:52 pm

Google, İsrail’le yaptığı 1.2 milyar dolarlık Project Nimbus Bulut anlaşmasını protesto eden 28 çalışanını kovdu.

Google çalışanları şirketin İsrail hükümetiyle yaptığı 1,2 milyar dolarlık Project Nimbus bulut anlaşmasını protesto etmek için New York ve Sunnyvale ofislerini kapattı. Ellerindeki pankartlar ile ofislerde oturma eylemi gerçekleştiren çalışanlar, yapılan o sözleşmenin iptal edilmesini ve İsrail ordusuna yardımın kesilmesini istedi. Eyleme katılan 9 Google çalışanı, polis tarafından tutuklandı. Google oturma eylemlerine katıldığını belirttiği 28 çalışanını kovdu.

Google’ın küresel güvenlikten sorumlu başkanı Chris Rackow yaptığı açıklamada, “Bu tür davranışların işyerimizde yeri yoktur ve buna müsamaha göstermeyeceğiz” dedi.

Google’ın bir uygulaması daha tarih oluyor!

“MİSİLLEME EYLEMİ”

Google kısa süre önce New York’taki bir İsrail teknoloji konferansını aksatan bir çalışanını kovmuştu. Hatta şirket, çalışanlarının çatışma hakkında tartışmaları nedeniyle kurumsal bir forumda değişiklik yapmayı planlıyor.

Google protestoları soruşturmaya devam edeceğini bildirirken, Kaliforniya Sunnyvale’de çalışanlar Google Cloud’un baş yöneticisi Thomas Kurian’ın ofisini terk etmeyi reddetti.

Oturma eylemlerini organize eden No Tech For Apartheid adlı gruba bağlı Google çalışanları, yaptıkları açıklamada işten çıkarmaların “aleni bir misilleme eylemi” olduğunu söyledi.

Kaynak: TELE1