Google isimsiz sokakları net şekilde gösterecek

Yayın tarihi: 4 Ekim 2021 Pazartesi 9:30 am - Güncelleme: 2 Ekim 2021 Cumartesi 4:03 pm

Dünyanın en fazla kullanılan platformları içerisinde yer alan Google isimsiz sokaklara adeta savaş açtı. Şirket geçtiğimiz günlerde Search On 2021 etkinliği düzenledi ve bazı özelliklerin duyurusunu yaptı.

Tüm bu özellikler muhtemelen haftaya kullanıcılara sunulacak. Navigasyona güvenerek kaybolanlar için birçok yenilik geldiğini söyleyebiliriz.

Google Haritalar üzerinden öncelikli olarak adres bulmak son derece kolay hale gelecek. Geliştirilen özelliklere bakıldığında ilk etapta karşımıza güçlendirilmiş bir Google Haritalar çıkıyor. Adres bulmayı kolaylaştırmak ve çıkmaz sokakları belirgin hale getirmek için yeni bir çalışma yapıldı.

Google

Yeni haritalar planlaması ile birlikte hem isimsiz sokaklar hem de eksik yollar belirgin hale getirilecek. Ayrıca Plus Codes sayesinde açık kaynaklı sisteme dayanan Adress maker uygulaması geliyor. Bu uygulama ile birlikte hem yerel yönetimler hem de sivil toplum kuruluşları kolay bir şekilde adres belirleyecek.

 

Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz günlerde bir trafik kazası haberi gelmişti. Bu trafik kazası son derece tuhaf bir şekilde gerçekleşti. Haritalar uygulamasını kullanan bir kişi merdivenleri yol sandı. Aslına bakacak olursak haritalar uygulaması ona merdivenin olduğu bölümü düz bir yol olarak göstermişti. Google bu tür kazaların önüne geçebilmek için yeni önlemler alıyor.

Google Meet, canlı altyazı çevirme özelliğini test ediyor

Bütün bunlara ek olarak orman yangınları ve ağaçları görüntülemek Google üzerinden çok daha kolay olacak. Şirket böylece son dönemlerde yaşanan faciaları olumlu yönde etkilemek istiyor.