Google hava saldırılarıları uyarıları yapacak

Yayın tarihi: 13 Mart 2022 Pazar 12:00 pm - Güncelleme: 12 Mart 2022 Cumartesi 3:27 pm

Ukrayna hükümeti Google’dan Android telefonlara bir hava saldırısı uyarı sistemi kurmasını istedi. Şirket bunu yapmak için bazı ortaklıklar kuruyor.

Google, bu özelliğin mevcut hava saldırısı uyarılarını tamamladığını söylüyor. Sistem hükümetin zaten sakinlerine sağladığı uyarılara dayanıyor.Google, Ukrayna’ya yardım etmek için attığı adımları ayrıntılandırdığı bir blog gönderisinin son güncellemesinde, Rusya’daki ticari faaliyetlerinin çoğunu artık askıya aldığını söylüyor. Bunlar arasında Rusya’da bulunan tüm kuruluşlar için reklamlar, Google Cloud kayıtları, çoğu hizmette ödemeler ve Rus izleyiciler için YouTube para kazanma özellikleri yer alıyor. YouTube, Gmail ve Arama gibi ücretsiz hizmetler şu an için Rusya’da hala mevcut.

hava saldırısı

 

Bugünden itibaren Ukrayna’ya komşu ülkelerdeki otel sahipleri, mültecilere indirimli veya ücretsiz konaklama teklif edip etmediklerini iş profillerine ekleyebilecek. İşletmeler, Ukrayna’dan gelen mültecilere sundukları hizmetler ve yardımlar hakkında Arama ve Haritalar’daki işletme profilleriyle ilgili ayrıntıları paylaşabilir.

Google ayrıca Varşova’daki STK’ların mültecilere yasal ve psikolojik destek sunmak için kampüslerinden birini kullanmasına izin veriyor. Daha önce Slovakya, Romanya ve Macaristan’daki STK’lara benzer bir desteğin yanı sıra Polonya’da mültecilere yardım eden yerel kuruluşlara 10 milyon dolarlık bir taahhütte bulunulmuştu. Google’ın Tehdit Analizi Grubu, Rusya ile bağları olduğuna inanılan hack grupları olan FancyBear ve Ghostwriter’ın faaliyet gösterdiğini tespit etti. Bu nedenle güvenlik önlemleri artırılıyor.

Realme Pad Mini, 6400mAh pil ve 18W hızlı şarj ile geliyor