Google Haritalar’dan küçük şirketlerin tanıtımı için büyük yenilik

Yayın tarihi: 14 Mart 2024 Perşembe 2:40 pm - Güncelleme: 14 Mart 2024 Perşembe 2:41 pm

Google Haritalar yapacağı yeni güncelleme milyonlarca kullanıcının istediği bir özelliği sunmaya başlayacak. Küçük şirketler harita üzerindeki konumlarına sosyal medya hesaplarını ekleyebilecek.

Shiftdelete’te yer alan habere göre; Google Haritalar, son güncelleme ile birlikte büyük bir yenilik getiriyor. Buna göre, şirket hesabına sahip olan kullanıcılar, uygulamadaki profillerine sosyal medya hesaplarını ekleyebilecekler. Bu yenilikten özellikle fazla bilinmeyen küçük işletmelerin büyük yarar sağlaması bekleniyor. Bunun için herhangi bir ekstra ücret de gerekmeyecek. Birçok esnaf, şimdiden Google profillerini güncellemeye başladı. İşte tüm detaylar…

ÖNEMLİ GÜNCELLEME

Ayrıca kullanıcıların da bu sayede çok daha zengin bir deneyim elde etmesi isteniyor. Artık kuruluşların sosyal medya hesapları, yorumlar ve puanlamalarla birlikte yer alacağı için, haklarında daha adil bir fikir edinilmesi sağlanacak. İşletmeci sosyal medya üzerinden paylaşım yaptıkça, Haritalar profili de buna göre güncellenecek. Aslında bu yeniliğin, çok daha önceden gelmesi bekleniyordu. Fakat gerekli stabiliteyi sağlayıp hata oranını düşürmek adına, uzun bir test süreci tercih edildi.

TÜM SOSYAL MEDYA HESAPLARI GÖRÜLEBİLECEK

LinkedIn, Facebook, TikTok, Instagram, X, YouTube ve Pinterest platformları başta olmak üzere tüm hesaplar, Sosyal Medya Güncellemeleri sekmesi altında rahatlıkla görülebilecek. Google, yeni özellikten tam olarak faydalanılabilmesi adına oldukça detaylı bir rehber de hazırladı. Şu an için kısıtlı bir bölgede aktif olan özelliğini, giderek tüm dünyaya yayılması bekleniyor. Bu gelişmenin, kullanıcıların yararına olmasını umuyoruz.

Google, Haritalar’da yapay zeka araçlarına yönelik ufak bir test başlattı.

 

Kaynak: TELE1