Google Haritalar, köprü ve yol ücretlerini gösterecek

Yayın tarihi: 25 Ağustos 2021 Çarşamba 10:27 am - Güncelleme: 25 Ağustos 2021 Çarşamba 10:27 am

Google Haritalar, bir yeni özelliğini kullanıma sunuyor. Rota üzerindeki özel otoyol ve köprülerin geçiş ücreti görülebilecek.

Sürücüler tarafından sıkça tercih edilen Google Haritalar, bir güncelleme üzerinde çalışıyor. Google’ın üzerinde çalıştığı son güncelleme, oluşturulan rota üzerindeki ücretli yolların fiyatlandırmalarını da gösterecek. Böylece köprü ya da oto yollardan geçişler öncesinde, rakamlar doğrudan harita uygulamasından takip edilebilecek ve ekstra araştırma yapmaya gerek kalmayacak.

Şu anda beta testleri yapılan yeni özelliğin, kısa bir süre sonra Google Haritalar uygulamasına entegre edilmesi bekleniyor. Hangi yolların ücretli olduğunu gösteren Google Haritalar’da artık paralı yolların ücreti de görülebilecek. Rota oluştururken daha uygun alternatifleri önerecek.

KULLANICILARA SEÇİM YAPMA ŞANSI SUNULACAK

Google Haritalar, rota oluştururken en kısa yolu gösteriyor. Bu nedenle devlet tarafından işletilen otoyollar ile özel otoyollar sık sık karıştırılıyor. Uygulama ayarlarından “Ücretli geçişleri kullanma” seçeneğini kapatmayan sürücüler yanlışlıkla özel otoyollara giriyor ve yüksek ücretlerle karşılaşıyor.

Yeni özelliğin devreye girmesiyle birlikte ücretli ve ücretsiz yollar ayrı ayrı listelenecek. Ücretli yollardaki geçiş ücretleri gösterilecek. Kullanıcılar maddi tasarruf ve zamandan tasarruf seçenekleri arasında seçim yapacak.

Söz konusu özellik Google Haritalar’ın ABD’deki beta kullanıcıları için kullanıma sunuldu. Beta çalışmalarının tamamlanmasının ardından Türkiye dahil olmak üzere çeşitli ülkelerde herkesin kullanıma sunulacak.