Google Haritalar daha fazla erişilebilirlik özelliği sunacak

Yayın tarihi: 20 Ekim 2023 Cuma 9:00 am - Güncelleme: 18 Ekim 2023 Çarşamba 7:50 pm

Google, Haritalar, Arama ve Asistan için kullanıma sunduğu bir dizi erişilebilirlik güncellemesinin yanı sıra bazı kamera tabanlı Pixel özelliklerinin daha fazla kullanılabilirliğini açıkladı.

iOS ve Android’de yavaş yavaş kullanıma sunulan yeni bir seçenek, Harita kullanıcılarının merdivensiz yürüyüş rotaları istemesine olanak tanıyacak. Google’ın bagaj ve bebek arabasıyla seyahat edenlere de fayda sağlayacağını söylediği bu özellik dünya çapında kullanıma sunulacak. Şirket, toplu taşıma tercihlerinizde tekerlekli sandalye erişimine uygun seçeneği etkinleştirdiyseniz bunun otomatik olarak yürüyüş rotalarına da uygulanacağını belirtiyor. Aksi takdirde yürüyüş rotası talep ettiğinizde ekranın üst kısmındaki üç noktaya dokunup “tekerlekli sandalyeye uygun” seçeneğini etkinleştirerek merdivensiz yol tarifine ulaşabilirsiniz.

 

Haritalar

Tekerlekli sandalye erişimine uygun bilgiler daha fazla Google ürününde, yani Android Auto için Haritalar’da ve Google’ın yerleşik olduğu araçlarda mevcut olacak. Bir yer arayıp ona dokunduğunuzda, konum belirtilmişse bir tekerlekli sandalye simgesi görünecek. Böylece basamaksız giriş, erişilebilir tuvaletler, park yeri veya oturma yeri gibi alanlar erişilebilir olacak.

İlginizi çekebilir: Google Haritalar , geçiş ücreti ve diğer rota ayrıntılarını içerecek

Engelli kişilerin sahip olduğu işletmeleri Haritalar ve Arama’da bulmak ve desteklemek de daha kolaylaşacak.

LinkedIn bu yıl 600’den fazla işçiyi işten çıkarıyor