Google Haritalar başka bir yolu öneriyor

Yayın tarihi: 15 Aralık 2020 Salı 9:00 am - Güncelleme: 14 Aralık 2020 Pazartesi 2:28 pm

Herkesin en çok kullandığı navigasyon uygulamalarından bir tanesi olan Google Haritalar, ölümcül yolu önermekten vazgeçti. İşte herkesin merak ettiği o ölümcül yol.

Araç kullananlar için son derece başarılı bir navigasyon hizmeti veren Google Haritalar, ölümcül yolu bundan sonra önermeyecek. Dünya üzerinde bazı bölgeler gerçekten de ölümcül diyebileceğimiz türden olabiliyor. Geçtiğimiz günlerde Google tarafından önerilen bir yol, sırf bu yüzden artık önerilmiyor.

Sizleri daha fazla meraklandırmadan burasının tam olarak nereye denk geldiğini söyleyelim. Rusya’da Yakutsk diye bir bölge bulunuyor. Burada hava sıcaklığının bazı dönemlerde -50 dereceye düşmesi oldukça normal karşılanıyor. Geçtiğimiz günlerde bir araç Google Haritalar tarafından önerildiği için bu bölgenin olduğu yoldan geçti.

Sürücü olayın hemen ardından çok fazla dayanamadı ve hayatını kaybetti. Bu durum yolun ölümcül olarak adlandırılmasına neden oldu.

Kemikler yolu olarak da bilinen bu yol, artık Google Haritalar tarafından önerilmiyor. Yakutsk ve Magadan arasındaki mesafeyi 3 saat kısaltmasına rağmen yine de Google daha yukarı taraflardaki yolu önerdi.

Google Haritalar ölümcül yolu

Tüm bu olanlar üzerine Google Haritalar bu yolu önermekten vazgeçti. Ancak Rus kullanıcılar durumdan yine de pek memnun değil. Özellikle yerel bilgilere çok az sahip olan Google şirketinin ölümcül sonuçlara yol açabileceği ortaya çıktı.

Yasal açıdan bakıldığında Google için herhangi bir problem yok. Bunun nedeni ise orası bir yol ve herkes orayı önerebilir. Ancak etik açıdan bakıldığında Google bir kişinin ölmesine neden oldu. Peki siz Google Haritalar tarafından verilen hizmetler hakkında ne düşünüyorsunuz?